Blogs en video

Des de dalt d'un turó, Cervera del Maestrat ofereix unes increïbles vistes sobre la comarca del Baix Maestrat. Descobreix tot el que té per a oferir-te.


Cervera del Maestre és d’eixes poblacions que tenen un barri antic amb tant d’encant que constitueix un reclam per si mateix, però el veritablement interessant és que això és0 només una xicoteta part de tot el que podràs gaudir. Vine a recórrer-la!

Què veure a Cervera del Maestre

El primer que et cridarà l’atenció és el Castell de Cervera del Maestre, una fortificació d'origen àrab que va ser en els successius segles propietat dels cavallers dels ordes de Sant Joan de l'Hospital i de Montesa. En l'actualitat es troba en ruïnes, però encara és sorprenent la magnificència del gran recinte emmurallat, que domina una panoràmica que no t'has de perdre. A més, la llegenda conta que va ser llar d'un drac i que amaga un gran tresor. Vols investigar a veure si trobes alguna pista?

La seua Antiga Llotja Medieval del segle XIV va estar dedicada al comerç de la llana, un sector clau en l'economia d'aquesta regió en altres temps, i ara s'ha reconvertit en temple, la qual cosa la converteix en un edifici molt especial. Una altra parada amb molt d'interés és el seu Centre d’Interpretació Molí de l’Oli, on el propi edifici, un molí, és part de la col·lecció, centrada en explicar-nos com es desenvolupaven les labors agrícoles en altres temps.

El turisme actiu és una de les especialitats de Cervera del Maestre, que compta amb nombroses rutes senderistes, interpretatives i ciclistes com les rutes a peu del Colomer, la Rourera o el Mas d'en Perelas, les informatives i divulgatives dels arbres monumentals, la pedra en sec o de l'aigua, i els itineraris per a descobrir amb bici dels Cigronets, el Barranc Fondo o la Perdiguera. No et perdes aquest racó de l'interior de Castelló ni les seues interessants festes en les quals s'uneixen tradicions, foc i dracs!

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Compres
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme
Zones d'interior

Inspira't

El Baix Maestrat, comarca situada al nord de la Comunitat Valenciana, a la província de Castelló, ocupa una zona de territori extensa: des de poblacions marineres de la costa mediterrània fins a pintorescos pobles a l'interior. Terres en què mestres d'ordes militars van tenir la seua encomanda.
La Comunitat Valenciana té una riquesa artística que les famílies han aprés i transmés de generació en generació: l'ofici de les artesanies. Un exemple per a entendre la importància dels antics oficis és el Museu de la Baronia, situat a Ribesalbes, on a més d'antigues fotografies hi ha mostres d'aquestes obres que atorguen un valor afegit al llegat de l'artesania castellonenca.

Publicacions