Galeria Multimèdia

Visita un castell que, desafiant als segles, s'ha convertit en un autèntic símbol sobre la mar Mediterrània. Descobreix tots els secrets del Castell de Peníscola.

El Castell de Peníscola o el Castell del Papa Lluna és una fortalesa templera que va acabar de construir-se en 1307. Se situa sobre la mar Mediterrània en xicoteta península l'istme de la qual en l'antiguitat desapareixia amb les tempestes i que hui dia és el lloc on es troba Peníscola, una xicoteta localitat amb sabor mediterrani i una gran quantitat de plans i vivències que oferir.

El seu estil és gòtic i molt auster, i a l'interior del seu recinte emmurallat, al qual pots accedir per tres portes diferents, la de Sant Pere, el Portal Fosc i la de Santa Maria, podràs descobrir on vivien aquests monjos-guerrers que van arribar a ser verdaders ostentadors de poder econòmic i polític i una gran potència militar.

Al'entrada es troben el cancell, les cavallerisses i el cos de guàrdia, a més de les masmorres i l'aljub. En la següent altura, el pati d'armes és el punt d'accés a les dependències pontifícies, ja que aquest castell va ser residència papal, concretament del Benet XIII, que va ser el nom que va prendre Pedro de Luna. Aquest pontífex representava una escissió de l'església catòlica, la qual cosa li valgué l'excomunió i el desterrament a la seua fortalesa, on ens ha deixat moltes llegendes que gaudir.

Al voltant del Castell de Peníscola podràs gaudir dels jardins d'artilleria, i des d'allí visitar els estrets i típics carrers de la localitat, que solen estar plens de vida, comerços i racons que fotografiar. El Castell del Papa Lluna és una visita obligada a Castelló, vine a descobrir-lo!

Més informació
Horari

Del 16 d'octubre al Diumenge de Rams: de 10.30 a 17.30 h.
Del Diumenge de Rams al 15 d'octubre: de 9.30 a 21.30 h.
Tancat: 1 i 6 de gener, 9 de setembre, 9 d'octubre i 25 de desembre.