Galeria Multimèdia

Descobreix el calendari de Festes de Culla i prepara escapades amb un toc diferent. Vine a celebrar els seus dies més especials!

Les festes a Culla són grans ocasions en les quals visitar este xicotet poble de L'Alt Maestrat a Castelló, on els templers van deixar la seua petjada. Els carrers medievals de Culla tenen diverses cites a l'any amb la tradició i la celebració. Pren-ne nota i vine a gaudir-les com un local!

A l'abril, Sant Pere Màrtir i Sant Antoni Abad es preparen amb molta tradició, a diferència d'altres localitats que les celebren al gener! Per a aquesta ocasió es canten albaes pels carrers a la nit, es preparen processons i multitud de genets passegen pel barri antic per a rebre la benedicció als animals. A més, tenen lloc la subhasta i les corregudes de gall.

Les festes a Culla segueixen el seu curs fins a la Romeria de Sant Cristòfol el Dilluns de Pasqua. Marxen en romeria fins a l'ermita en una desfilada que inclou danses infantils, benedicció dels vehicles i el repartiment de la prima. Després, les Festes de Culla tenen dos dies assenyalats en el calendari. D'una banda està la rogació a Sant Joan de Penyagolosa, un recorregut a peu, i d'altra banda està la tradicional festivitat del Corpus Christi. Aquesta festa a Culla és realment espectacular i constitueix una oportunitat única per a conéixer el folklore local, amb indumentària tradicional, altars florals i molt més.

A l'agost les festes a Culla inclouen divertides revetles i sopars populars, i el calendari acaba amb Sant Miquel al setembre amb més revetles! T'apuntes a conéixer les festes a Culla?