L'Alcora

L'Alcora

Main image
Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Compres
Experiències
Festes
Museus
Oficines de Turisme

Inspira't

image
La ceràmica valenciana és, a més de tradició i expressió artística, un autèntic motor econòmic. Et contem la seua història i tracem un recorregut que et permeta planejar escapades temàtiques en les quals delectar-te amb la bellesa i la qualitat d'aquesta artesania. Ens acompanyes?
image
A la comarca de l'Alcalatén, als peus del segon pic més alt de la Comunitat Valenciana, es troba l'Alcora, coneguda internacionalment per la ceràmica des del segle XVIII, època en què els forns de la Reial Fàbrica de Pisa i Porcellana del comte Aranda elaboraven peces capaces de competir amb les més famoses del continent i que arribaven als principals mercats d'Espanya, Europa i Amèrica.
image
La Comunitat Valenciana té moltes festes i un gran nombre de tradicions arrelades que se celebren al llarg de l'any, moltes de les quals tenen un marcat caràcter religiós. La Setmana Santa és la que més actes concentra. Entre les nombroses celebracions, la Trencada de l’Hora de l'Alcora, a Castelló, és sens dubte una de les que més ressona. El Divendres Sant, a les 12 del migdia, s'enalteix el moment crucial de la Setmana Santa.
image
El relleu muntanyós predomina a la comarca de l'Alcalatén, presidida per l'imponent massís de Penyagolosa, el cim més alt de la província i el segon de la Comunitat Valenciana. En aquest ampli territori rural abunden els cultius de secà, cellers, bells paisatges i localitats carregades d'història.

Notícies