Galeria Multimèdia

Webcams 

Blogs en video

  • L'Alcora, Costur, Figueroles, Llucena/Lucena del Cid, Les Useres/Useras, Xodos/Chodos
Et portem de ruta per una comarca plena de sorpreses, prepara't per a conéixer els encants de sis municipis molt especials!

 

La comarca de L’Alcalatén a Castelló és una destinació genial per als amants de l’enoturisme, del senderisme i dels monuments històrics. Un racó genial de la nostra geografia que no pots deixar de visitar! Et contem tot el que podràs veure i fer entre grans muntanyes i castells. Anima't a preparar aquesta escapada!

Què veure a L’Alcalatén

La comarca de L’Alcalatén està formada pels municipis de L’Alcora, Costur, Xodos, Figueroles, Llucena i Les Useres. Aquests municipis estan molt vinculats a la indústria ceràmica i són també terra de vins deliciosos. Sens dubte, en la teua visita et trobaràs amb productes típics de gran qualitat!

A L'Alcora no et pots perdre l'interessant Museu de Ceràmica de L’Alcora, on conéixer l'important llegat que aquesta indústria ha anat deixant a la localitat, i la teua visita pot incloure una activitat de modelatge o torn de la mà d'un expert! Per descomptat, no pots deixar de visitar el magnífic Castell de L'Alcalatén, una fortalesa del segle X a la part alta d'un pujol. T'encantarà fotografiar-lo!

A Costur t'espera un paisatge espectacular, abrupte com en tota la comarca de L'Alcalatén, on un bon nombre de rutes esperen que les recórregues. A més, el seu nucli urbà té molt d’encant, serà un plaer passejar pels seus carrers! Seguim la nostra ruta arribant a Xodos, on un fantàstic castell medieval corona la mola de pedra sobre la qual es troba aquest municipi.

Figueroles és una gran destinació envoltada de savines i ginebres, amb carrers de traçat medieval i una ruta a antigues mines d'algeps en una zona on abunden els brolladors d'aigua salada. I a Llucena, la “Perla de la Muntanya”, descobriràs la silueta d'un municipi enfilat a una roca. Es troba al costat d'un barranc de gran profunditat!

Finalment, en el teu recorregut per L’Alcalatén, has de programar una parada a les Useres, on el paisatge està esguitat de fonts i trobaràs un fantàstic nucli urbà ple d'història.

Plans a L’Alcalatén

Els paisatges de L’Alcalatén inclouen l’impressionant Parc Natural del Penyagolosa, així que emprendre des de Xodos una ruta fins al seu cim serà una gran opció. La ruta és d'uns 20 km i és de dificultat moderada, pot ser tot un repte per a senderistes entrenats!

A Figueroles et convidem a gaudir de les vistes panoràmiques de diferents enclavaments. Pots començar per El Castellar, on encara queden restes arqueològiques, i continuar per la Penya-Roja i la roca Naram. A Costur t'espera la Cova de l’Artiga, repleta d'estalactites i estalagmites. Tan sols hauràs d'avisar de la teua visita a l'Ajuntament! 

I finalment, ens acomiadem de L’Alcalatén convidant-te a recórrer el Monument Natural del Camí dels Peregrins de Les Useres, a Les Useres. Es tracta d'un recorregut per la muntanya de 38 km que combina tradició i història, i que cada any és escenari de peregrinacions amb una forta càrrega emotiva i simbòlica. Suma't a aquestes peregrinacions o recorre pel teu compte aquest ancestral camí envoltat de bellesa!