Montanejos
Montanejos
Montanejos
Montanejos
Montanejos
Montanejos
Montanejos
montanejos

Blogs en video

Aigua, passejos i racons plens de serenitat t'esperen a Montanejos, on pots anar visitant fonts d'origen natural en plena naturalesa per a després donar un extra de benestar al teu cos. Et sumes a aquest viatge a les platges del nostre interior?


Montanejos a Castelló és coneguda per les seues aigües termals, i si indaguem una mica més en la seua història, patrimoni i paisatge, descobrirem que té moltíssim a oferir al viatger. Decidir què fer a Montanejos és triar entre un bon nombre d'experiències capaces de seduir a visitants molt diferents. Ens endinsem a la comarca de l'Alt Millars preparats per a anotar un bon nombre de plans.

Què veure a Montanejos

Parlar de la història de Montanejos és parlar de la seua Cova Negra, on ens situem en el neolític descobrint que els seus primers pobladors ja es van veure seduïts per aquest emplaçament al costat del riu Millars

Després, els segles van portar a aquestes terres a pobladors àrabs que van donar forma a les parcel·les de cultiu, els carrers del barri antic i sobretot al castell, antiga alqueria o assentament àrab que hui és un dels llocs més representatius de la localitat. I per descomptat, ens queden els banys d'eixa època. Del castell encara podem identificar part de la muralla, dues torres i un aljub.

Als voltants de Montanejos tenim altres punts arquitectònics d'interés, com l'aqüeducte conegut com Pont de Sant Josep o el molí fariner del segle XIX. I el millor de tots aquests enclavaments és recórrer-los mentre gaudim de l'aire lliure, triem una senda?

Si ens hem de quedar amb una ruta de senderisme a Montanejos ho tenim molt complicat. Comencem amb una que ens connecta amb l'increïble paisatge que ha configurat el riu. La sendera dels estrets i de la Cova Negra és una ruta circular que ens deixarà bocabadats davant la bellesa inesperada dels estrets i parets verticals. A més, en el seu traçat inclou el famós Chorro de Montanejos, un sobreeixidor en l'embassament d'Arenós tremendament fotogènic per la força amb la qual ix l'aigua. 

En aquesta ruta podrem comprovar la vinculació de Montanejos amb l'escalada, ja que tindrem ocasió d'albirar la Pared de los Miradores. Però no hem acabat amb les sorpreses ni les senderes. La Fuente de los Baños de Montanejos és una parada obligatòria dins de la ruta fluvial que parteix des del propi poble i ens permet veure les viles modernistes només començar, per a arribar a aquest conjunt de fonts termals.

Són d'una bellesa indescriptible i submergir-se en les seues aigües és una experiència que perviurà en la teua memòria, però convé informar-se abans de les condicions d'aforament, que podreu consultar tant al vostre allotjament com a Tourist Info Montanejos.

Activitats a Montanejos n'hi ha per a tots els gustos, a més del senderisme i l'escalada trobareu opcions de barranquisme, ràfting, caiac i, al setembre, les seues Festes Patronals en honor a la Verge del Rosari, una excusa perfecta per a visitar aquest municipi.

Finalment, vos recordem que menjar a Montanejos és una experiència que t'ompli de confort basada en guisats com el potatge, l'olla, les farinetes i productes de la terra com els rovellons o l'oli d'oliva. Sense oblidar els dolços típics com els rossegons, albardás, higas, coques i el dolç de codony, entre d’altres.

Reconforta el teu cos en les aigües termals de Montanejos visitant alguna de les seues instal·lacions termals o les seues piscines naturals i nodreix-te dels seus minerals, bellesa i paisatge. Segur que repetiràs!

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Empreses gestores
Cases rurals
Albergs turístics
Hotels
Centres BTT
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Esdeveniments
Experiències
Festes
Monuments
Oficines de Turisme

Inspira't

Respira, explora, sent, descobreix i enamora't de la naturalesa de la Comunitat Valenciana. Et proposem diferents alternatives per a viure una experiència molt mediterrània. T'hi apuntes?
Endinsa't en la Ruta del Grial per la Comunitat Valenciana i viatja des de l'Alto Palancia fins a la ciutat de València. Recorreràs llegendes, paisatges, poblacions pintoresques i camins plens d'història. Estàs convidat a seguir les petjades dels pelegrins que buscaven la relíquia més important del cristianisme!
Perdre's pels pobles de Castelló sempre és una gran idea. Fer-ho a la tardor i a l'hivern pot ser una experiència inoblidable. Descobreix tots els seus racons i tria quins pobles seran l'escenari de la teua pròxima aventura.

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions