Galeria Multimèdia

Descobreix un increïble castell a Onda, des del qual la ciutat i el seu entorn es gaudeixen millor que en cap altre lloc. Anota aquesta fortalesa en la teua ruta per Castelló!

L'anomenat Castell de les 300 Torres en Onda data del segle X i és una fortalesa d'origen musulmà que deu el seu nom a una metàfora, que ja es podia trobar escrita en el segle XIII. I és que s'al·ludia a les seues nombroses torres amb la frase "quasi tantes com dies té l'any". Òbviament no en són 300, però continua sent un enclavament històric d'increïble bellesa i grandiositat que es pot visitar i gaudir.

Es tracta d'un conjunt que ha viscut moltes vides, ja que al llarg de la seua història ha estat sota el control del Cid Campeador, de Jaume I i dels ordes militars del Temple, Hospital i Montesa. I també ha sigut escenari d'un bon nombre de conflictes bèl·lics, que passen per les guerres de Castella, la de les Germanies, de Successió i fins i tot va ser ocupat per les tropes de Napoleó. En temps més recents les seues muralles també han estat en ús, i en el segle passat es va utilitzar com a escola i colònia infantil pels Pares Carmelites.

La seua estructura és la d'una medina emmurallada que envoltava l'Alcassaba, que era el lloc de residència de l'autoritat, i aquesta a la vegada oferia l'última línia de defensa al castell. Però sens dubte, una de les fites més rellevants en la visita al castell són les increïbles vistes de la ciutat d'Onda que des de la seua posició privilegiada pot gaudir-se.

Aprofita la teua visita al Castell per a descobrir què fer a Onda i deixa't envoltar per l'ambient medieval del seu barri antic. No deixes passar l'oportunitat de fer aquesta escapada tan plena d'història!