Blogs en video

Descobreix un xicotet municipi amb un gran encant, i molt de potencial per a convertir-se en destinació d'una escapada inoblidable!


Palanques, a Castelló, és una destinació inclosa en la llista “Ruta 99” de municipis amb menys de 100 habitants, una xicoteta joia a la comarca de Els Ports! Et contem alguns dels seus principals atractius perquè comences a preparar la teua visita. Segur que et conquistarà per sempre!

Què veure a Palanques

Aquest municipi amb espectaculars vistes al riu Bergants alberga una església, la de l'Assumció, del segle XVIII en estil barroc, amb algun vestigi de l'antiga construcció gòtica i interessants retaules.

Des de la pròpia església de Palanques arranca una sendera que et portarà a un lloc molt especial, a un jaciment de pintures rupestres on descobrir obres d'art que han viatjat en el temps. Es tracta de dos abrics amb representacions naturalistes de senglars i cabres!

Una altra obra que ha sobreviscut als segles és la calçada romana les restes de la qual podràs veure a les proximitats de la “Roca Tallà”, una zona genial per a gaudir del senderisme!

Les fonts a Palanques esguiten el seu paisatge, creant rutes molt agradables cap a la Font Vella, del segle XVII, la de la Savina, la del Xorret que està al costat de l'antic safareig i una àrea recreativa on fer una barbacoa, la de la Pereta, la del Teclín o la dels Horts, totes elles amb aigua d'excel·lent qualitat.

Un dels punts més interessants de Palenques és el Mirador del Riu Bergants, des del qual gaudir de la bellesa natural del paisatge que l'envolta. Et recomanem acostar-t’hi per a prendre grans fotos! I després de descobrir l'encant de l'entorn i els carrers de Palanques, et recomanem degustar o adquirir el seu deliciós embotit, formatges o la seua rebosteria tradicional.

I no et perdes les festes de Palanques! Les d'agost omplin els seus carrers de bon ambient i activitats, i la romeria a Sant Bernabè al juny és realment bonica. Pren-ne bona nota i prepara la teua visita!

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Esdeveniments
Espais naturals
Zones d'interior