Galeria Multimèdia

Passeja pels carrers de Sant Mateu i descobreix tot el patrimoni històric que hi ha. Sant Mateu va ser, en l'Edat Mitjana, una població rica pel seu comerç de la seda.

Sant Mateu és un encantador poble de l'interior de Castelló, conegut històricament com la capital de la comarca del Baix Maestrat. Perdre't pels seus carrers, descobrir la seua gastronomia, la seua cultura i les seues tradicions és tot un luxe. Sant Mateu va ser una rica població en l'Edat Mitjana gràcies al comerç de la seda.

Hui dia, a Sant Mateu podràs gaudir de tot el patrimoni que té a través d'una visita al seu Conjunt Històric. Esglésies, edificis civils dels segles XIII i XVI, un forn medieval, fonts…  Les façanes de pedra encara conserven finestres gòtiques i renaixentistes, formen un paisatge urbà realment especial. 

Una de les millors opcions per a gaudir amb tota la seua esplendor de Sant Mateu és realitzar una visita guiada pels principals monuments. Podràs conéixer la seua plaça major porticada, amb palaus gòtics, com l'Ajuntament o el Palau Borrull, o renaixentistes, com el palau del Marqués de Villores. A més, és una manera de descobrir molt millor la seua història, així com els museus locals per a saber-ho tot sobre els seus costums i tradicions. Et convidem a contemplar el monument emblemàtic de Sant Mateu, la seua Església Arxiprestal de Sant Mateu Apòstol, joia del romànic i el gòtic castellonenc.

A més, en aquesta ruta podràs descobrir espectaculars paratges naturals, com el de la Vall de l'Àngel, on es troben les oliveres més antigues d'Espanya, plantades fa més de 2000 anys.

Descobreix tot el patrimoni de Sant Mateu. Voldràs tornar més d'una vegada.