Destinació compromesa amb la qualitat

WEBCAMS

en directo

Blogs en video

Prepara la teua escapada a aquest racó de l'interior de Castelló i prepara't per a gaudir de la història i els monuments que atresora


Sant Mateu és un autèntic tresor a descobrir amb molt d'encant medieval i grans plans per a gaudir. Prepara una escapada plena d'història en un paisatge inoblidable!

Què veure a Sant Mateu

Per a començar a Sant Mateu has de recórrer el seu centre històric, una rica col·lecció d'edificis, racons i estructures en la seua major part d'origen medieval, i que inclou joies com el seu forn medieval, el Palau Borrull, el Carreró dels Jueus, el Palau de la Cort Nova, Plaçca Major i Font de l’Àngel.

Esment especial mereix la seua Església Arxiprestal, en la qual podrem veure una interessant col·lecció d'orfebreria medieval i una magnífica torre campanar octogonal. Hauràs de trobar també les restes de les seues muralles del segle XIV, i visitar “Les Presons”, unes masmorres medievals.

Encara ens quedarà per citar a Sant Mateu el campanar de les Llàstimes o l'Església i Convent de les Monges, així com l'Església de Sant Pere, que ha anat modificant-se sobre una construcció original del segle XIII. La Torre Cantacorbs és una de les antigues portes de la ciutat emmurallada i el Palau de Villores, amb façana renaixentista sobre un edifici medieval.

Des de Sant Mateu pots iniciar boniques rutes senderistes com les que et porten a l'Ermita de la Mare de Déu dels Àngels, l'Ermita de Sant Cristòfol i el Molí Vell, sense oblidar el bonic paisatge que gaudiràs al Racó del Frare.

Menjar a Sant Mateu és un altre gran plaer, amb dolços d'ametles, una recepta que ha canviat molt poc des de l'edat mitjana com a final deliciós de menjars regats amb un magnífic oli d'oliva. Olleta de Sant Mateu, carns i embotits, arrossos i saborosos formatges mai falten en una escapada a aquest municipi.

I si et preguntes què fer a Sant Mateu, apuntar-te a les seues festes de Sant Antoni, Setmana Santa, o les de Sant Mateu a l'agost és garantia d'una experiència inoblidable. No t'ho perdes!

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Empreses gestores
Cases rurals
Hotels
Compres
Empreses de servicis complementaris
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme
Webcams
Zones d'interior

Publicacions