Sant Mateu: Descobreix què Veure

Sant Mateu

Main image
WEBCAMS
en directo
Blogs en video

Prepara la teua escapada a aquest racó de l'interior de Castelló i prepara't per a gaudir de la història i els monuments que atresora


Sant Mateu és un autèntic tresor a descobrir amb molt d'encant medieval i grans plans per a gaudir. Prepara una escapada plena d'història en un paisatge inoblidable!

Què veure a Sant Mateu

Per a començar a Sant Mateu has de recórrer el seu centre històric, una rica col·lecció d'edificis, racons i estructures en la seua major part d'origen medieval, i que inclou joies com el seu forn medieval, el Palau Borrull, el Carreró dels Jueus, el Palau de la Cort Nova, Plaçca Major i Font de l’Àngel.

Esment especial mereix la seua Església Arxiprestal, en la qual podrem veure una interessant col·lecció d'orfebreria medieval i una magnífica torre campanar octogonal. Hauràs de trobar també les restes de les seues muralles del segle XIV, i visitar “Les Presons”, unes masmorres medievals.

Encara ens quedarà per citar a Sant Mateu el campanar de les Llàstimes o l'Església i Convent de les Monges, així com l'Església de Sant Pere, que ha anat modificant-se sobre una construcció original del segle XIII. La Torre Cantacorbs és una de les antigues portes de la ciutat emmurallada i el Palau de Villores, amb façana renaixentista sobre un edifici medieval.

Des de Sant Mateu pots iniciar boniques rutes senderistes com les que et porten a l'Ermita de la Mare de Déu dels Àngels, l'Ermita de Sant Cristòfol i el Molí Vell, sense oblidar el bonic paisatge que gaudiràs al Racó del Frare.

Menjar a Sant Mateu és un altre gran plaer, amb dolços d'ametles, una recepta que ha canviat molt poc des de l'edat mitjana com a final deliciós de menjars regats amb un magnífic oli d'oliva. Olleta de Sant Mateu, carns i embotits, arrossos i saborosos formatges mai falten en una escapada a aquest municipi.

I si et preguntes què fer a Sant Mateu, apuntar-te a les seues festes de Sant Antoni, Setmana Santa, o les de Sant Mateu a l'agost és garantia d'una experiència inoblidable. No t'ho perdes!

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Hotels
Compres
Empreses de servicis complementaris
Esdeveniments
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme
Webcams
Zones d'interior

Inspira't

image
El Baix Maestrat, comarca situada al nord de la Comunitat Valenciana, a la província de Castelló, ocupa una zona de territori extensa: des de poblacions marineres de la costa mediterrània fins a pintorescos pobles a l'interior. Terres en què mestres d'ordes militars van tenir la seua encomanda.
image
La província de Castelló presumeix de vins de qualitat comparables als de qualsevol denominació d'origen. Mig centenar de vins diferents produïts en terres castellonenques tenen el segell de qualitat i estan agrupats per la Indicació Geogràfica Protegida IGP Vins de les Terres de Castelló. Ets un amant de l'enoturisme?
image
Sant Mateu és la capital històrica de la comarca del Baix Maestrat i un municipi carregat d’història. Descobriu-lo amb aquesta guia breu.
image
La província de Castelló amaga preciosos tresors entre els seus sistemes muntanyencs de l'interior i la seua bella costa banyada pel Mar Mediterrani.

Publicacions