Blogs en video

T'abelleix conéixer un municipi ple d'encant tradicional i patrimoni enclavat en un entorn únic? Santa Magdalena de Pulpis és la destinació que estàs buscant. Vine a descobrir-la!


En ple cor del Parc Natural de la Serra d’Irta, Santa Magdalena de Pulpis és un xicotet municipi en el qual disfrutar de la bellesa del seu entorn i la seua herència històrica. Et contem tot el que necessites saber per a traure partit a la teua escapada!


Què veure a Santa Magdalena de Pulpis

Es troba molt prop de la mar Mediterrània i en el seu entorn podem gaudir d'un autèntic tresor, el Castell de Pulpis. Aquesta antiga alcassaba àrab encara conserva traces dels seus primers murs, dels segles X i XI. En el segle XIII les ordres de Calatrava i del Temple van fer les modificacions que li donarien el seu actual aspecte.

En una ruta al castell de Santa Magdalena de Pulpis descobriràs un castell montà del qual encara queden un parell de murs, la porta d'accés i la torre de l'homenatge, a més d'un aljub. Als voltants també queden mostres del que degué ser el primer assentament poblacional.

També podràs gaudir d'un antic assentament iber, la seua església parroquial, interessants restes arquitectòniques d'una església de reconquesta, edificis modernistes, una torre de telecomunicacions del segle XIX, la de Sant Millán, i molt més.

I et proposarem un parell d'interessants rutes de senderisme que són autèntics viatges en el temps! Calça't les botes per a visitar els petròglifs amb forma de fulla, estan situats prop del barranc del Mas, o deixa't portar pels camins rurals acompanyat de l'arquitectura de la pedra en sec, un patrimoni de la humanitat protegit per la UNESCO molt propi de tot l'arc mediterrani.

Santa Magdalena de Pulpis és una localitat on mai falten els plans, com les festes de sant Antoni Abat al gener, en la qual els majorals s'encarreguen d'organitzar festejos, fogueres, processons i una interessant degustació de pastes típiques, coneguda com a “gorra”. Les de Santa Magdalena al juliol es caracteritzen per combinar actes religiosos, revetles i celebracions taurines, i la de Sant Vicent, que se celebra el segon dilluns després de Pasqua, porta els veïns a celebrar un esmorzar i dinar al paratge on es troba la seua ermita.

A Santa Magdalena de Pulpis estaràs molt prop de la mar i de la preciosa Serra d’Irta. Comença a planejar la teua visita a aquesta localitat amb tant que oferir!

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Compres
Espais naturals
Zones d'interior

Propostes de viatge