Galeria Multimèdia

BASÍLICA DE SAN PASCUAL

El santuari de Sant Pasqual Baylón, conegut popularment com El Sant, es troba a Vila-real, a la província de Castelló (Espanya). El conjunt està format pel "Temple Votiu Eucarístic Internacional", proclamat basílica menor pel papa Juan Pablo II, la Reial Capella amb el sepulcre de sant Pasqual Baylón, el museu del Pouet del Sant i el convent de cloenda de les mares clarisses.


El convent té els seus orígens al segle XVI, però és gràcies al fet que hi va viure, va morir i va ser enterrat sant Pasqual Baylón, que va aconseguir fama i importància com a lloc de peregrinació. La Reial Capella, construïda al segle XVII per albergar les restes del sant, era considerada com el primer monument del barroc valencià en ordre de temps i mèrit. Tot i això, l'antiga església conventual i la capella barroca van ser destruïdes per un incendi provocat el 1936 en el transcurs de la Guerra Civil Espanyola.


La restauració del monestir ha consolidat vestigis tan característics com el claustre, l'escala, la sala De Profundis, i al refectori, el seient que ocupava el sant davant del beat Andrés Hibernón. Les dues torres campanar tenen un carilló de 72 campanes i un conjunt de 12 campanes de volteig, entre elles la campana de volteig més gran del món.

Una de les tradicions mes comuns es acudir a la basílica per obtindre els cordonests de San Pascual que fan les mares clarisses que es solen portar a la monyica o al turmell per tal que done sort.