Vilafranca: descobreix aquesta joia plena d'història

Vilafranca/Villafranca del Cid

Main image
Destinacions compromeses amb la qualitat

Retrocedeix en el temps en un paisatge construït amb pedra en sec que inclou algun toc de modernisme. Vilafranca té una experiència per a cada tipus de viatger: descobreix la teua!


Vilafranca a Castelló és un bell racó de l’Alt Maestrat amb molta història darrere i un paisatge modificat per la mà d'artesans al llarg dels segles que enamora a qui el visita. T'animem a recórrer-lo i a conéixer el seu entorn.

Què veure a Vilafranca

Per a fer-te una idea del que et suggerim, t'aconsellarem començar la teua visita amb el Museu de la pedra en sec, on aprendre com s'ha transformat la pedra en construccions amb aquest art tan tradicional.

Aprofitant que el museu es troba a l’Antiga Llotja, donarem una ullada a aquest edifici del segle XIV des del qual podrem continuar fent turisme per Vilafranca, i admirar el seu Ajuntament Gòtic o una de les millor mostres del Renaixement valencià, l’Església de Santa Maria Magdalena. Aquest temple alberga, a més, interessants obres d'art i un retaule gòtic que no et pots perdre.

Per tot el nucli urbà trobem mostres arquitectòniques realment interessants, com el seu forn gòtic, el Portal de Sant Roc, l'Hospital de Caritat, la Casa dels Penyaroja, el safareig o l’Ermita de Santa Bàrbara, ja una mica als afores. Així mateix, existeixen un bon nombre de cases dignes d'admirar-se, algunes d'elles de tall modernista, ja que la revolució industrial també va deixar la seua empremta a Vilafranca.

Per als qui vulguen caminar més enllà del nucli urbà, existeix un enclavament que no han de perdre's. Parlem de la Pobla del Bellestar, el nucli inicial sobre el qual s'assentava Vilafranca i que encara conserva meravelles com l'ermita i pont gòtics. I els amants de la naturalesa no han de perdre's la zona del Barranc de la Fos, les Coves del Forcall o la font del Regatxal.

Les festes Vilafranca també són un bon motiu per a organitzar una visita, com les de Sant Roc en agost i les de la Verge del Llosar al setembre, on podràs assaborir els seus pastissets de carabassa, una de les delícies de la gastronomia local. T'animes a visitar Vilafranca? Prepara la teua pròxima escapada!


Com arribar:

Per la carretera CV-15, després del Coll d'Ares, es troba la desviació per la qual s'accedix a Vilafranca.


Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Hotels
Campings
Compres
Empreses de turisme actiu
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme

Inspira't

image
Endinsar-se en la naturalesa a lloms d'un cavall té un tint quasi ancestral, però la veritat és que, a la Comunitat Valenciana, és una activitat que compta amb itineraris perfectament adaptats que facilitaran el viatge fins i tot al genet menys acostumat a cavalcar outdoors. Trotem junts per a descobrir-los?
image
Si t'agrada estar en contacte amb la naturalesa, eres amant del turisme actiu o simplement t'agrada gaudir de la pau i tranquil·litat, l'interior de la província de Castelló et sorprendrà amb un munt d’atractius.
image
La Pobla del Bellestar és una de les joies medievals de la Comunitat Valenciana i ha sigut testimoni de la història al llarg dels segles.
image
Els senders de Gran Recorregut són camins que pertanyen a la xarxa europea de senders. Estan senyalitzats de manera universal amb marques roges i blanques, tenen una longitud superior a 50 quilòmetres i transcorren per tota classe de sendes, senderes, canyades, camins i pistes. Es tracta de rutes ancestrals recuperades per al gaudi dels usuaris que les recorren.

Propostes de viatge

Publicacions