Descobreix aquest encantador poble de l'interior de Castelló i coneix tot el seu patrimoni històric i artístic.

Vilafranca és una destinació de l'interior de Castelló que et sorprendrà pel seu patrimoni, la seua naturalesa, la seua gastronomia i la seua gent.

Si ens endinsem en aquest xicotet poble, podrem descobrir alguns tresors com el Santuari de la Mare de Déu del Llosar. Es tracta d'un interessant conjunt arquitectònic amb una ermita del segle XVII dedicada a la patrona del municipi, una hostatgeria més jove i un edifici amb porxes del segle XIX, conegut com Els Arcs de Pere Plàcid.

Darrere d'aquest santuari hi ha una llegenda que acompanya la imatge de la patrona de Vilafranca. Conta la tradició que la imatge de la Verge del Llosar va ser trobada per un llaurador que estava llaurant amb dos bous en el camp. La Verge del Llosar és una xicoteta escultura de 40 cm d'altura, llaurada en marbre o alabastre blanc. Al seu braç esquerre porta el Xiquet amb un au a la mà, mentre que amb la destra sosté un ram de flors. Aquesta valuosa imatge és una de les més antigues en estil gòtic que es conserven en aquestes terres.

Quant a l'arquitectura del santuari, consta de tres naus cobertes per una volta de canó. La portada barroca culmina amb una espadanya de tres buits.

Aquest és un dels xicotets tresors que s'amaguen en aquesta destinació tan preuada en la Comunitat Valenciana. Estàs convidat a descobrir-la!

Més informació
Horari

De 8.00 a 13.00 horas y de 17.00 a 20.00 horas. Excepto, de lunes a sábado, a las 18 horas y domingos, a las 11.00 horas, por servicio religioso. Viernes por la tarde y sábados, consultar por celebración de bodas