Blogs en video

Vilanova d'Alcolea és un poble de muntanya de la província de Castelló, però a tan sols 10 minuts del Mediterrani. Aquest lloc es troba envoltat de paratges espectaculars d'ametlers, olivars i vinyes, i destaca per la seua naturalesa, pels seus monuments i per les seues tradicions.

Què veure en Vilanova d’Alcolea

Recórrer Vilanova d'Alcolea ens condueix fins a la seua naturalesa i els màgics paratges que l'envolten. Un d'ells és la bella Font del Mas de Calaf, on es troba una de les fonts d'aigua natural de més qualitat de la zona. A més, hi ha una àrea d'esplai per a gaudir d'un dia ideal amb tota la família. Alguns dels punts més atractius són el Barranc de la Font Roja, la Font de la Carrasqueta i la de la Vila. Sens dubte, val la pena visitar-los a través de les diferents rutes senderistes.

Si vols descobrir part de la història d'aquesta destinació, només has de seguir la Ruta Al Calaf per a conéixer la Vilanova d'Alcolea dels segles XIII i XIV. Et sorprendrà! Amb aquest viatge en el temps, tampoc pots deixar de visitar la Via Augusta al seu pas per Vilanova d'Alcolea. A més, descobriràs les històries de les mansions i, especialment, la d’ILDUM.

Vilanova d’Alcolea es caracteritza per mantindre vives les seues tradicions i festes populars, com la Festivitat de Sant Antoni Abat. Aquesta tradicional festa comença amb la “Foguera dels Majorals” i, amb l'arribada de la nit, és el torn de la Matxà. Foc, un espectacle impressionant, processó i el repartiment de pastissos tradicionals de Sant Antoni. Una festa que té lloc al gener i que no pots perdre't.

Aquesta és una destinació plena d'història i la naturalesa és una de les principals joies de Vilanova d'Alcolea. Endinsa't en aquest fantàstic poble i gaudeix de cada minut. 

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Compres
Empreses de turisme actiu
Experiències
Festes

Inspira't

La recepta que hui et portem és típica de les comarca de la Plana, a la província de Castelló, encara que pots trobar aquesta olla a tota la Comunitat Valenciana. És un plat tradicional que et traslladarà a la cuina de l'àvia de la teua infància, en resum, a una gastronomia en què prevalen els productes senzills i de qualitat.

Propostes de viatge