Blogs en video

Descobreix als peus del Penyagolosa una bonica localitat plena d'història i racons interessants a la qual sempre voldràs tornar. No et perdes aquesta escapada a l'interior de Castelló!


Vistabella del Maestrat, estratègicament situada al Parc Natural del Penyagolosa, és un municipi ple d'encant que has d'incloure en la teua llista d'escapades d'interior per la Comunitat Valenciana.

Què veure a Vistabella del Maestrat

L'origen medieval d'aquest municipi encara es deixa sentir als seus carrers, així que pots fer un passeig descobrint la seua muralla, les seues torrasses i fins i tot els portals de Sant Roc i del Forn, antics punts d'accés a la localitat. També pots gaudir de l'estil gòtic tardà de l'ermita de Loreto, del romànic de la portada del cementeri i, per damunt de tot, de l'estil renaixentista de la seua església parroquial de l'Assumpció.

Aquest temple del segle XVII ha sigut qualificat com la mostra d'arquitectura renaixentista més important de Castelló, no te'l pots perdre! Emmarcat en el Renaixement,  trobem així mateix el palau, adossat a la presó medieval. Es tracta d'una casa senyorial i les seues capelles i salons mereixen una visita en la teua escapada a Vistabella del Maestrat.

Als voltants pots començar visitant l'ermita del Calvari, per a obtindre unes fotos impressionants del propi municipi i el seu entorn, i per a començar a recórrer un bon número de senderes encantadores, com la que s'inicia en aquesta zona muntanyenca per a arribar fins a Vila-real. El Penyagolosa és un lloc ple de bellesa des del qual, en dies de gran visibilitat, pots sorprendre't amb el que veuràs en l'horitzó, sense oblidar mai la importància de la biodiversitat en aquest parc natural.

Des de Vistabella del Maestrat podràs iniciar recorreguts en els quals gaudir d'arbres monumentals, espècies endèmiques i molt, molt de bosc. Després d'una bona caminada, el nostre suggeriment és que et deixes cuidar per la gastronomia i els productes de Vistabella del Maestrat, així que no pots deixar de provar els seus fongs, la pataca de Vistabella, la truita d’arròs, els seus embotits i la rebosteria salada, com el coc de sal i oli. Per a postres, podràs assaborir una deliciosa quallada i grans dolços tradicionals! Vine a aquest enclavament tan ple d'encant natural i històric, i descobreix una de les nostres muntanyes més emblemàtiques.

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Compres
Empresa d'aventures
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Rutes

Inspira't

Respira, explora, sent, descobreix i enamora't de la naturalesa de la Comunitat Valenciana. Et proposem diferents alternatives per a viure una experiència molt mediterrània. T'hi apuntes?

Propostes de viatge

Publicacions