Galeria Multimèdia

El Parc Natural de Penyagolosa és un lloc en el qual perdre's per a gaudir de paisatges increïbles i naturalesa en estat pur. T'animes?

Els amants del senderisme i les experiències a l'aire lliure tenen una cita amb aquest parc natural. Amb una superfície de 1.094,45 hectàrees, el Parc Natural de Penyagolosa se situa entre els termes municipals de Vistabella del Maestrat, Xodos i Villahermosa del Río.

Es tracta d'un elevat i ben conservat nucli muntanyenc del Sistema Ibèric. Culmina als 1.813 metres en el cim de Penyagolosa, considerada el sostre de la Comunitat Valenciana. Des del cim gaudiràs d'unes vistes increïbles a les comarques de Castelló i les veïnes terres d'Aragó. El paratge es compon d'extensos boscos de pinassa, pi roig, roure reboll i moltes altres espècies.

El santuari de Sant Joan de Penyagolosa és un dels emblemes d'aquest parc. Un lloc de peregrinacions i romeries per als pobles dels voltants, des de Les Useres fins a la província de Terol. I el més important: Penyagolosa és tot un emblema per als amants del muntanyisme; entre les seues llomes, turons i senderes s'han passejat generacions de senderistes per a observar una fauna d'allò més variada. Hi veuràs àguiles reals, cabres munteses, musaranyes i papallones. De veritat t'ho perdràs?

El Parc Natural de Penyagolosa és un tresor del nostre territori que hem de cuidar entre tots. T'animem a visitar-lo i a tractar-ho amb el respecte que mereix. Coneix la biodiversitat dels nostres boscos i respira l'aire més fresc.

Més informació
TIPUS

Parcs naturals