Zorita del Maestrazgo
Zorita del Maestrazgo
Zorita del Maestrazgo
Zorita del Maestrazgo
Zorita del Maestrazgo
Zorita del Maestrazgo
Zorita del Maestrazgo
Zorita del Maestrazgo

Blogs en video

Zorita del Maestrazgo ofereix un dels paisatges més singulars del nostre territori, en el qual l'arquitectura es fon amb la roca creant una imatge de bellesa quasi irreal. Vine a descobrir-la per tu mateix!


Recórrer els carrers de façanes de pedra de Zorita del Maestrazgo és un gran pla que culminar amb una visita, que no et pots perdre, al Santuari de la Mare de Déu de la Balma. Et contem com traure-li el màxim partit.

Què veure a Zorita del Maestrazgo

Zorita del Maestrazgo, a la comarca de Els Ports, és una localitat que mereix la visita per molts motius. Un d'ells és el seu espectacular santuari penjat de la paret de la muntanya dedicat a la Verge de la Balma, un temple construït en un abric rocós en el qual, segons la tradició, es va produir una aparició a un humil pastor. 

Se trata de una visita realmente especial, en la que disfrutar de unas vistas impresionantes tanto antes de la llegada, divisando su fachada renacentista emergiendo de la roca a la que llegar a través de unas escaleras de origen medieval, como una vez allí al asomarte al meandro del río Bergantes, afluente del Ebro.

Es tracta d'una visita realment especial, en la qual gaudir d'unes vistes impressionants tant abans de l'arribada, albirant la seua façana renaixentista emergint de la roca a la qual arribar a través d'unes escales d'origen medieval, com una vegada allí en acostar-te al meandre del riu Bergantes, afluent de l'Ebre.

Zorita del Maestrazgo és una localitat d'origen àrab envoltada d'un paisatge muntanyenc, perfecte per als amants del ciclisme de muntanya o BTT, que poden preparar la seua escapada al punt d'informació del Centre BTT Els Ports. Els senderistes tindran oportunitat de fer rutes amb valor històric, patrimonial i natural. Per exemple, podran visitar la zona dels “Buenos Mozos”, uns pins gegantescos, o el barranc del riu Bergantes en una interessant ruta fluvial.

Quant a les tradicions a Zorita del Maestrazgo, al setembre celebren les seues festes en honor a la Verge de la Balma, que inclouen diverses processons que culminen amb danses en les quals s'escenifica una lluita entre el dimoni i un àngel. Sant Antoni també és una data que has d'anotar en la teua agenda per a visitar Zorita del Maestrazgo, per a provar les seues delicioses coquetes farcides de carabassa confitada i veure cremar la barraca de llenya recollida pels propis veïns. Anota aquesta destinació del nord del nostre territori i converteix-la en la teua pròxima escapada!

Troba

Nom
Tipus
Hotels
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Zones d'interior

Inspira't

La Comunitat Valenciana amaga autèntics tresors. Des de la casa més estreta fins a l'hotel més alt d'Europa. Deixa eixir la teua versió més curiosa i descobreix aquestes destinacions que et deixaran sense paraules!

Publicacions