Què ofereixen els Centres BTT de la Comunitat Valenciana?

Un mínim de 100 quilòmetres de circuits per a tots els nivells, perfectament cartografiats i senyalitzats segons el grau de dificultat.

Un punt de trobada que posa al teu abast un servei d'atenció i informació sobre el propi Centre BTT i el seu entorn on trobaràs un mapa informatiu amb la xarxa de rutes. També hi ha servei de lloguer de bicicletes, lloguer de gps (en alguns centres), zones d'aparcament, zones habilitades per al rentat i reparació de bicicletes, dutxes i serveis, farmaciola i primers auxilis.

Punts d'informació (panells informatius exteriors) són punts d'assistència a l'usuari complementaris al punt de trobada amb indicacions dels serveis i els recursos turístics de la comarca, plànol de les rutes i dades tècniques (distància, dificultat, punt de partida, temps i desnivell). Estan ubicats en diferents zones del territori per on discorren les rutes i poden ser punt de partida d'algunes d'elles.

Un estàndard de qualitat en els serveis i les infraestructures del Centre BTT, ja que compta amb la certificació i suport de l'Agència Valenciana del Turisme.

 

Punts de partida i senyalització

La majoria dels itineraris són circulars i s'inicien en el punt de trobada. Són rutes marcades, interconnectades entre si i que es poden realitzar bé de forma única o fins i tot com grans travesses.

En els punts de trobada i d'informació trobarem un mapa informatiu amb la xarxa de rutes del centre BTT i indicacions dels diferents serveis que s'ofereixen.

Totes les rutes tenen un complet sistema de senyalització i format per diferents senyals que s'ubiquen al llarg de tot el recorregut i especialment en els punts d'intersecció. Les plaques indicatives de serveis i direccionals de les rutes s'ubiquen en pals específics o en suports naturals o urbans.

 

Classificació de les rutes

Cada Centre BTT ens proposa diverses rutes amb diferents graus de dificultat, per trams d'escassa circulació motoritzada i generalment no asfaltats. Les rutes estan classificades per colors segons el nivell de dificultat (distància, desnivell, possibilitat d'anar amb bici o estat del camí):

Codis de senyalització dels centres BTT

Els centres BTT de la Comunitat Valenciana disposen d'una senyalització estàndard i utilitzada en altres centres BTT europeus. Cada placa de direcció porta incorporat un nombre de color que correspon al camí que estem recorrent i la seua dificultat.

Imatges
btt_09092010