Castelló de la Plana commemora cada any la tradició de la seua fundació a través d'unes festes en les quals es recuperen tradicions ancestrals i els carrers s'omplin de música, color, animació i el soroll de la pólvora. Vine a descobrir unes festes on majors i xicotets trobaran molts motius per a sorprendre's. Et convertiràs en un autèntic gaiater!

Les Festes de la Magdalena de Castelló de la Plana són una celebració amb molta història contada a través de vistosos actes plens de simbolisme.

Es tracta d'una commemoració que recorda que la ciutat es va traslladar en 1251 des del pujol de la Magdalena fins a terres més fèrtils al costat de la mar. Per això els castellonencs es bolquen en tots els actes!

Tot s'inicia amb l'anunci oficial de l'inici de les festes, i es ret homenatge a dues figures molt volgudes, la del gegant Tombatossals i la de Jaume I. La Cavalcada del Pregó serà el primer de molts actes al carrer plens de color i animació! A partir d'ací es preparen els concursos de mascletaes, en les quals els artistes de la pirotècnia componen autèntiques simfonies d'explosions.

Un altre acte molt rellevant és el del dia en què els pelegrins pugen a l'antiga ubicació de la ciutat en la Romeria de les Canyes, on es reparteixen els rotllos de pa que simbolitzaven l'aliment dels caminants durant el trasllat. No et pot faltar el teu típic bastó o canya! Els fanals que van il·luminar el trasllat dels antics castellonencs i que es penjaven dels seus gaiatos o bastons s'han transformat en magnífiques escultures de llum, les gaiates, l'encesa de les quals tindrà lloc uns dies després.

Caravanes, cavalcades animades amb llum, pirotècnia i teatre de carrer, concursos de delicioses paelles, figues albardaes, esports tradicionals... Els actes se succeiran i ens fixem en el dia de la Mostra de Carros Engalanats i de l'emotiva ofrena de flors a la Verge de Lledó i, finalment, en l'emocionant manera en la qual els castellonencs culminen les seues festes a través d'una crida, el Magdalena Vítol, que es converteix també en l'inici del següent període de festes. No et perdes aquesta increïble successió d'actes tradicionals, festius i populars en aquesta ciutat banyada pel Mediterrani!

Imatges
gaiatas
prego
magdalena
Castelló de la Plana
castello magdalena