FESTES DE LA MAGDALENA DE CASTELLÓ DE LA PLANA

Castelló s'il·lumina amb La Magdalena! Unes festes que estan declarades d'Interés Turístic Internacional i que cada any se celebren per a commemorar els orígens de la ciutat recordant el seu trasllat de la muntanya al pla fèrtil en el segle XIII. Uneix-te a aquesta tradició de llum i foc!

Les festes de la Magdalena de Castelló comencen al voltant el tercer dissabte de Quaresma. Nombrosos actes populars i tradicionals animen els carrers i places de la capital durant les seues festes fundacionals.

Els focs artificials, la música, la vestimenta tradicional, la pólvora de les mascletaes, el fervor de la Romeria de les Canyes (que congrega a milers de castellonencs per a pujar a l'ermita de la Magdalena i rememorar els seus orígens), seran els elements característics d'aquesta festa, en la qual el record dels fanalets dels pelegrins es converteix en les actuals Gaiates, monuments coloristes i il·luminats que recorren la ciutat. La festa més intensa i lluminosa de Castelló t'espera!

Entre aquests actes no faltaran els més tradicionals, com el Pregó que dóna el tir d'eixida a l'esperada festa, la popular Romeria de les Canyes, la Desfilada de Gaiates i l’Encesa de Gaiates, l’Ofrena a la Mare de Déu del Lledó, Enfarolà del Fadrí, un dels actes més emblemàtics del programa de festejos en el qual el foc pirotècnic il·lumina el campanar i a tota la ciutat de Castelló amb l'espectacular Magdalena Vítol, que com cada any posarà el tancament d'or a la setmana gran de Castelló. Tota una ostentació que et farà vibrar!

Imatges
webmagdalenagaiatas
webmagdalenaprego
magdalena