Millor assentats


Si ha decidit contemplar íntegrament les dos entrades, la cristiana i la mora, no dubte a llogar les cadires instal·lades al llarg de tot el recorregut. Això li evitarà acabar amb els peus dolorits.

Per a tal necessitat, a principis de juliol, es poden llogar les cadires per a presenciar les entrades en la Tourist Info de la Vila Joiosa (966 851 371). Per a poder disfrutar bé de les desfilades el que se sol fer és emportar-se algun aperitiu i begudes, encara que també es  venen directament allí.

En el cas d'Alcoi, es fa a través de l'Associació de Sant Jordi (965 540 580).
 


Les companyies o filaes 


Cada una de les companyies o filaes de la festa té el seu propi local social. Val la pena visitar-ne algunes. Ocupen plantes baixes en el nucli urbà. L’ambient dels locals cristians sol tindre una atmosfera de Reconquista. Els moros et fan pensar que estàs en un palauet de Fes.
 

El desembarcament de la Vila Joiosa


Per a poder veure el desembarcament i tot el que comporta, li aconsellem un bon sopar, ja que la nit és llarga. És convenient dur sempre roba fresqueta, perquè el mes de juliol no perdona, encara que per a esta nit és bo tindre a mà alguna peça de roba d’abric, ja que són moltes hores en la platja i la brisa marina refresca a la matinada. 
 

El gust és seu 


La cuina tradicional d'estes comarques, basada en productes de temporada, és tan suculenta com desconeguda fora del seu l’àmbit territorial. Les dos festes també són ideals per a disfrutar d'una bona tapa i una canya en qualsevol terrassa d'estes localitats. El nard és una beguda espirituosa genuïna de la Vila Joiosa, igual que el plis-play ho és d'Alcoi.
 

Cride'ns 


Per a conéixer millor qualsevol de les informacions precedents, no dubte a cridar a les Tourist Info d'Alcoi (965 537 155) o de la Vila Joiosa (966 851 371). L'estan esperant. 

Imatges
Fiestas de Moros y Cristianos