El Castell de Guadalest: història, naturalesa i molt més

Art i cultura
Visitar El Castell de Guadalest és perdre la noció del temps descobrint tot el patrimoni històric i cultural que s'amaga en esta destinació. És sentir la naturalesa en estat pur. Un lloc al qual tornaràs més d'una vegada.

Descobreix, a l'interior d'Alacant, un dels pobles més bonics d'Espanya, El Castell de Guadalest. Una destinació perfecta per perdre la noció del temps i gaudir de la seua història, la cultura i les tradicions.

El Castell de Guadalest es troba en el punt més alt del penyal de la Vall de Guadalest i les seues cases estan perfectament encaixades en la roca. Una estampa molt pintoresca que voldràs immortalitzar per sempre. A més, està emmarcat per les serres de Xortà, Serrella i Aitana, el lloc ideal per explorar i sentir la naturalesa. Gràcies a estes peculiaritats, esta destinació va ser declarada Conjunt Històric Artístic en 1974.

I per a descobrir els tresors del Castell de Guadalest, només has de començar a caminar pels carrers i voltants i trobar-te amb la gran quantitat de patrimoni que hui dia es conserva.

Què veure al Castell de Guadalest? Tindràs on triar, des del popular castell i la torre situada a la part alta de la roca fins a la Casa Orduña, reconvertida en el Museu Municipal. I museus és el que ací no falta, ja que esta destinació presumeix d'una rica oferta cultural amb huit museus diferents que val la pena descobrir. 

El Castell de Guadalest compta amb una gran història. En l'època musulmana ja existia, però al llarg dels anys ha pertangut a diferents famílies. Des de Jaume I a la família Sarrià o la família Real de Gandia, passant per la neta de Cristóbal Colón. El Castell de Guadalest ha sigut testimoni d'infinitat d'anècdotes i gestes dels membres de la corona. Vols descobrir més? Endinsa't en esta peculiar destinació i coneix tot el patrimoni que es conserva. 

Història, cultura, tradició… I naturalesa en estat pur. L'entorn en el qual es troba El Castell de Guadalest et permet descobrir-lo a través de rutes senderistes al voltant de l'embassament de Guadalest. Un enclavament màgic conegut com la Joia Maragda d'Alacant.

Només has de visitar la província d'Alacant i descobrir tots els seus tresors.