El castell de Morella et proposa un viatge de civilitzacions

Art i cultura
El castell de Morella és una de les fortaleses més imponents del Mediterrani. Descobreix segles d'història i milers de llegendes a través d'este meravellós viatge.

La història, la cultura, els costums i les gents de Morella són tot un tresor que conservar i cuidar. Representen els nostres orígens i la nostra evolució, ens ensenyen a valorar el nostre passat i el nostre present i dibuixen les línies indefinides del nostre futur. 

Endinsar-nos en la immensitat del castell de Morella és una de les millors maneres de descobrir el municipi. Aquesta impressionant construcció, habitada ininterrompudament des del III Mil·lenni abans de Crist, és un fidel reflex de cadascuna de les civilitzacions que van passar i van deixar empremta a Morella.

És una de les fortaleses més rellevants en la Comunitat Valenciana. Construït íntegrament amb roca natural, una de les principals característiques del castell és la seua situació privilegiada, ja que es situa en la zona de pas entre l'interior de la península i la costa mediterrània, la qual cosa va permetre tindre un control absolut del territori. 

El seu interior alberga vestigis de totes les civilitzacions que el van habitar i el van transformar al llarg dels anys. Des del Neolític fins als cristians, passant per l'Edat del Bronze, de Ferro, els ibers, els romans, els visigots i els àrabs. 

En el seu exterior, aquest imponent castell compta, a més, amb catorze torres, sis portals i més de dos quilòmetres de muralla, que ens permeten gaudir d'un paisatge muntanyenc tan sorprenent com extraordinari. Des d'allí és possible contemplar la bellesa del poble de Morella i sentir-se molt a prop de la immensitat del seu cel. Serà una imatge que guardaràs en el record. 

Declarat Conjunt Historicoartístic i guardonat amb el Premi Patrimoni per la UNESCO, l'interior de Morella ens fa viatjar a través del temps i ens submergeix en un dels llocs més bonics de la Comunitat Valenciana. Visita Morella i deixa't portar pel seu encant i la seua màgia. Estem segurs que tornaràs.