El Jardí de l'Albarda: un Paisatge de Conte

Naturalesa i sostenibilitat

Endinsa't a Pedreguer, una de les joies de la Marina Alta. Gaudeix dels seus paisatges, del poble i de racons màgics com el Jardí de l’Albarda.

Molt prop de Dénia trobem Pedreguer. Un lloc a mig camí entre la mar i la muntanya, on podràs gaudir d'increïbles vistes des del seu mirador de Mirabarques o conéixer la història a través de monuments com “Els Molinets”.

Si ens endinsem en este destí, podem gaudir d'un lloc tret d'un conte, el Jardí de l’Albarda. Amants dels jardins i de l'olor de perfum, este és el vostre lloc.

Este xicotet paradís és un dels secrets millor guardats de la Marina Alta. El jardí va ser fundat per Enrique Montoliu i hui dia és propietat de la fundació FUNDEM. L'objectiu del Jardí de l’Albarda és protegir la naturalesa i conservar la flora i fauna mediterrània. Destaca per la seua simetria i profunditat amb un gran teló de fons, El Montgó

Si ens remuntem en la seua història, tot comença en els anys 80, quan l'enginyer químic i empresarial Enrique Montoliu va adquirir un bancal de llimeres i el va transformar en un jardí mediterrani. El resultat va ser una vila amb estil neoclàssic envoltada de 50.000 metres quadrats de jardins que es van humanitzar amb espais que es comuniquen amb passejos, pèrgoles i edificis, però sempre deixant que la naturalesa marque l'estètica. 

Al jardí coexisteixen tres tipus diferents de paisatge: un jardí formal en el centre, que envolta l'edifici; un altre tradicional valencià amb influències àrabs i una àrea que recrea zones boscoses pròpies d'esta regió. 

Sens dubte, visitar el jardí de l’Albarda és com viatjar pel món i descobrir una gran col·lecció de roses, palmeres i més de 700 espècies autòctones. A més, el seu entorn et transportarà a l'època de nobles i reis del Renaixement.

Pots recórrer els jardins a través de diferents visites guiades, la realització de tallers d'educació ambiental i conéixer de primera mà el seu viver i reservori botànic en la part silvestre del jardí.

Descobreix este xicotet tresor de Pedreguer i gaudeix d'un paisatge de conte al Jardí de l’Albarda.