Licor Carmelitano: visitem els seus cellers i descobrim la seua història

Gastronomia
Benicàssim és un destí on podràs gaudir de les seues platges, les seues muntanyes, el seu oci i la seua gastronomia. Un lloc ideal per a descobrir a través dels sentits i posar a prova el gust amb el seu mític i històric Licor Carmelitano.

A Castelló trobem un destí amb molt d'encant turístic, Benicàssim. Les seues platges, les seues increïbles rutes senderistes pel Parc Natural del Desert de les Palmes i les seues vistes a la immensitat de la mar Mediterrània des de les altures. 

Imagines descobrir Benicàssim a través dels sentits? Amb la vista pots contemplar tot el patrimoni cultural i natural que envolta a aquest increïble destí de la província de Castelló. Amb l'oïda pots gaudir de la música i dels festivals internacionals que arriben a Benicàssim cada any. I l'olfacte i el gust et serviran per a descobrir un licor molt mític d'aquest destí, el Licor Carmelitano

Abans de conéixer una mica més sobre aquest típic licor, contarem una mica d'història per a situar-nos. L'orde religiós dels Pares Carmelites va arribar al Desert de les Palmes, on van construir un monestir que es va convertir a casa Noviciat. Per a poder atendre totes les necessitats dels novicis, van decidir comercialitzar una beguda aromàtica a partir de les herbes autòctones d'aquest paratge natural. Amb el pas dels anys, aquesta beguda es va traslladar a les destil·leries de Benicàssim i és ací on es va elaborar aquest exquisit licor.

Més d'un segle després es mantenen aquestes tradicions heretades, que han combinat amb els processos més moderns per a elaborar una gran varietat de licors “carmelitanos”. La seua tradició i la seua història converteixen al celler Carmelitano en una de les destil·leries més antigues d'Espanya.

El licor Carmelitano és com una quinta essència de fines herbes, arrels i llavors. Es tracta d'un excel·lent licor destil·lat en alambí de coure mitjançant un procés antic i artesanal que van iniciar els Pares Carmelites i que, hui dia, encara conserva el seu secret. 

Vols saber més? I el més important, vols assaborir-ho? El Museu Celler El Carmelitano de Benicàssim té les portes obertes perquè conegues, en primera persona, tota la història que hi ha darrere d'aquest licor i el degustes en un tast especial. 

Benicàssim, com veus, es pot conéixer a través dels sentits. T'animes?