Llucena, una escapada per a retrobar-se

Activitats i plans
També conegut com “la Perla de la Muntanya”, Llucena és un encantador municipi de l'interior de Castelló. Endinsa't en la bellesa dels seus paisatges i descobreix tots els seus racons. Serà el teu viatge somiat!

 

Viatjar i descobrir l'encant de les zones de l'interior de la Comunitat Valenciana és una experiència digna de ser contada. Impregnar-se de la pau, la bellesa, la tradició, l'essència d'eixos llocs és una vivència tan renovadora com especial. I nosaltres volem viure-la amb tu, t'uneixes?

A l'interior de la província de Castelló es troba Llucena, un acollidor poble de l'Alcalatén conegut com “la Perla de la Muntanya”. Se situa en plena muntanya, entre el barranc de la Pedrenyera i el riu Llucena, per la qual cosa compta amb un desnivell de més de 1.000 metres. Este fet converteix els seus paisatges muntanyencs en autèntics monuments naturals.

El seu patrimoni històric és conegut i benvolgut pel gran valor cultural. Així mateix, un passeig pels seus empinats i estrets carrers ens permetrà descobrir llocs de culte tan importants com l'ermita i el castell de Sant Miquel de les Torrecelles, d'origen àrab i, hui dia, una de les parades dels pelegrins de Les Useres. 

Per altra banda, l'església de La nostra Senyora de l'Ascensió, de principis del segle XVIII, o el Museu d'Orfebreria, que conté peces de gran valor, són una mostra de la història de Llucena.

Este xicotet municipi també és conegut per la seua naturalesa i pels seus paisatges fluvials, un dels millors llocs per practicar senderisme a Castelló. Vos recomanem que vos endinseu en la seua meravellosa ruta dels Molins d'aigua. Es tracta d'un recorregut lineal en el qual podreu descobrir el naixement del riu Llucena i gaudir d'antics molins d'aigua, masies, hortes a la riba del riu i precioses zones de bany.

No hi ha dubte que Llucena és una gran destinació. Esteu convidats a explorar-ho a fons, a viure-ho al màxim i a reviure-ho mil i una vegades. Vos esperem!