Llucena: Descobreix Què Veure

Llucena/Lucena del Cid

Main image


La Comunitat Valenciana compta amb territoris tant diferents com encantadors. Llocs en els quals una escapada pot convertir-se en el millor record. Pobles que aconsegueixen detindre el temps per a gaudir de cada instant. Perquè no hi ha res comparable a viatjar, experimentar noves aventures i viure grans experiències. Et donem la benvinguda a un d'eixos llocs. Ens acompanyes?

La comarca de l’Alcalatén ens condueix fins a Llucena, un encantador municipi de la província de Castelló. Situat a 568 metres d'altura, als peus del massís del Penyagolosa, Llucena també és conegut com la “Perla de la Muntanya”.

Què fer a Llucena

Llucena compta amb més de 130 quilòmetres quadrats de naturalesa en plena muntanya i es troba a només 33 quilòmetres de la costa, per la qual cosa es converteix, així, en un dels termes municipals amb més desnivell d'Europa. Aquestes característiques geogràfiques, el seu clima suau a l'hivern i fresc a l'estiu i la seua preada fauna autòctona fan d'ell un lloc idoni per als amants de les aventures i de la naturalesa.

Banyat per les aigües del riu Llucena, aquest municipi ens proposa gaudir de grans experiències com escalada, via ferrata, rutes a cavall, senderisme, ciclisme, BTT, espeleologia, etc. Una infinitat d'activitats amb les quals descobriràs aquest tresor del Mediterrani.

Vos proposem que vos endinseu en la Ruta dels Molins d’Aigua, un agradable recorregut que vos conduirà per històrics molins d'aigua, extraordinaris gorgs naturals per a refrescar-vos i nombroses fonts naturals en les quals parar i contemplar la bellesa del paisatge. 

Després d'explorar la seua naturalesa, vos convidem a descobrir el seu barri antic. Hi trobareu el seu palau ducal, "El Castell", ara convertit en un museu etnològic; “l’Oró”, una antiga torre guaita d'origen musulmà o la seua ermita de sant Antoni Abat.

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Hotels
Compres
Experiències
Festes
Oficines de Turisme

Inspira't

image
La Comunitat Valenciana ha estat habitada des de fa milers d'anys. Prova d’això són els vestigis de població que s'han trobat en les últimes dècades i que mostren com va ser la vida dels primers habitants coneguts de la regió en l'època del Paleolític i posteriors. Esquelets, pintures trobades en coves i altres parets de pedra, i algunes restes ens mostren la vida i costums dels habitants del passat.
image
Sabies que la província de Castelló té també una ruta de peregrinació pròpia, com el famós camí de sant Jaume? De fet, es tracta d'un conjunt de rutes que tenen una destinació comuna: el santuari dedicat a Sant Joan Baptista, situat als peus de l'impressionant cim del Penyagolosa. Per això, aquestes rutes es descriuen amb el nom de Camins del Penyagolosa. Aquests camins aspiren a ser reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO i volem que tu també els conegues.
image
El relleu muntanyós predomina a la comarca de l'Alcalatén, presidida per l'imponent massís de Penyagolosa, el cim més alt de la província i el segon de la Comunitat Valenciana. En aquest ampli territori rural abunden els cultius de secà, cellers, bells paisatges i localitats carregades d'història.