Museu Internacional de Titelles d'Albaida, una ruta per als xiquets

Art i cultura
Vols gaudir d'un pla diferent amb tota la família? Descobreix la història dels titelles, com han evolucionat i com es fabricaven en el Museu Internacional de Titelles d'Albaida.

Vols conéixer totes les curiositats de la Comunitat Valenciana? Busques un pla divertit per als més xicotets de la casa? Albaida és un destí amb una gran varietat de propostes turístiques. Podràs conéixer la part més medieval de la ciutat recorrent els carrers del barri antic o descobrir fantàstics titelles en el seu museu.

El Museu Internacional de Titelles d’Albaida és un lloc cridaner i diferent. Ací podràs aprendre-ho tot sobre la història d'estos ninots i fins i tot descobrir algun tresor.

El museu es troba en el Palau dels Milà i Aragó. En el seu interior podràs trobar una gran col·lecció de titelles i conéixer la seua història, des dels orígens fins a l'actualitat. El MITA va ser inaugurat en 1997 i, en les seues col·leccions, pots veure els principals titelles de diferents països d'Europa, Àsia i Àfrica. A més, també s'exhibeixen marionetes d'algunes companyies internacionals i d'alguns titellaires que han destacat per la seua gran creativitat.

T'agradaria veure els titelles més famosos? Podràs trobar-te amb algunes estreles de l'animació, com els titelles de la Bola de Cristal. La Bruja Avería, la Bruja Truca, Maese Sonoro, Maese Cámara i Hada Vídeo estan en el museu perquè pugues conéixer-los de prop. Més de 400 peces a les quals, en els últims anys, s'han anat sumat més i més titelles, com els de Francisco Sanz, entre altres.

Este museu per a xiquets no deixarà indiferent a ningú, tampoc als més majors que recordaran alguns titelles de la seua infància.