Albaida

Albaida

Main image

Albaida, nom que prové de l'àrab 'Al-Bayda', que significa "la blanca", probablement denominada així pel color de la terra de la major part de la comarca. Es troba situada a mig camí entre València i Alacant, i solament a 35 km de la costa. Aquesta ciutat va ser nomenada com a tal l'any 1906 pel rei Alfons XIII i declarada d'atracció turística l'any 2002 pel seu interessant conjunt historicoartístic i museístic. En el nucli medieval es troba l'església de Nostra Senyora de l'Assumpció (segle XV), el palau marquesal dels Milà i Aragó i un conjunt de museus com són el Museu Internacional de Titelles (MITA), la Casa Museu José Segrelles, o el Museu permanent de Betlems i Diorames.


Com arribar:

Els accessos al municipi es realitzen en l'encreuament de la comarcal 320, d 'Ontinyent al Grau de Gandia, i l'autovia de Xàtiva a Alcoi i Alacant. A més, la localitat compta amb estació de ferrocarril i servici d'autobusos.


Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Hotels
Esdeveniments
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme

Inspira't

image
En el segle VIII els àrabs la van batejar com al-Bayda, que significa “la Blanca”, per les argiles blanquinoses de la vall. Aquesta comarca de l'interior de València té més de trenta pobles envoltats de serres, deus i barrancs. També es coneix per la seua indústria tèxtil, amb una llarga tradició que ens porta fins a principis del segle XX.
image
No sobrepassa els mil metres d'altitud, però el pic de Benicadell, situat a la serra de Mariola, entre la comarca valenciana de la Vall d'Albaida i la del Comtat, conserva molta història. El seu passat està lligat sobretot a Rodrigo Díaz de Vivar, el Cid Campeador. No passa desapercebut, ja que l'elegant cresta rocosa del cim es reconeix des de la llunyania.
image
No se t’ocorre cap pla per a fer amb els reis de la casa? Penses que sempre vas als mateixos llocs amb ells? Gaudeix d'un pla diferent als museus per a xiquets més divertits de la Comunitat Valenciana.

Notícies

Publicacions