Albaida: descobreix aquesta ciutat monumental carregada d'història

Albaida

Main image

Descobrir Albaida, a l'interior de la província de València, és sempre una sorpresa per al visitant. Atresora un increïble patrimoni cultural amb el qual aprendràs molt sobre la nostra història en un entorn natural pel qual val la pena perdre's. Comencem la nostra ruta per Albaida?Albaida, a València, compta amb una herència patrimonial i cultural tan rica que la converteix en una visita plena de sorpreses. Parlem d'un enclavament per les terres del qual han passat diferents cultures i civilitzacions, des dels ibers que van deixar les seues petjades a la Covalta als pobles que en època islàmica van construir el vell castell d'Albaida.

Què veure a Albaida

A més del castell o el paratge de la Covalta, Albaida té diverses parades obligatòries com el Palau dels Milà i Aragó, Marquesos d’Albaida. Es tracta d'un edifici que és autèntic emblema de la ciutat i que està situat al costat de l'església. Va ser construït a la fi del segle XV, aprofitant la muralla musulmana. 

És visitable a través de cita concertada i representa una oportunitat única de viatjar en el temps a través de les seues sales del Tron, de la Música o del Crist, entre d’altres. A més, atresora una valuosa col·lecció de pintura barroca. I una vegada allí, no has de perdre't el museu de titelles que alberga. Però no hem acabat amb la llista de què fer a Albaida: aquesta localitat compta amb un altre bonic museu, el de Betlems i Diorames que es pot visitar tot l’any. 

En un recorregut pels seus carrers trobaràs nombroses fonts de diferents èpoques que són part del patrimoni inconfusible d'Albaida, tant com ho són les seues innombrables i excel·lents festes. El turisme a Albaida pot ser tota una experiència popular si tries les dates indicades: el 3 de maig se celebra la Festivitat de la Santa Creu, al juliol és el torn de la Fira de Sant Jaume, que sol oferir una programació molt completa d'esdeveniments.

El 8 d'octubre és el dia de les Festes de Moros i Cristians i just després, el dia 12, se celebra en gran el Pilar. A Albaida Albaida hi ha molt a veure i viure, per tant, t'animes a convertir-la en la teua pròxima destinació? No oblides les seues rutes en la naturalesa!Com arribar:


Els accessos al municipi es realitzen en l'encreuament de la comarcal 320, d 'Ontinyent al Grau de Gandia, i l'autovia de Xàtiva a Alcoi i Alacant. A més, la localitat compta amb estació de ferrocarril i servici d'autobusos.


Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Hotels
Compres
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme

Inspira't

image
En el segle VIII els àrabs la van batejar com al-Bayda, que significa “la Blanca”, per les argiles blanquinoses de la vall. Aquesta comarca de l'interior de València té més de trenta pobles envoltats de serres, deus i barrancs. També es coneix per la seua indústria tèxtil, amb una llarga tradició que ens porta fins a principis del segle XX.
image
No sobrepassa els mil metres d'altitud, però el pic de Benicadell, situat a la serra de Mariola, entre la comarca valenciana de la Vall d'Albaida i la del Comtat, conserva molta història. El seu passat està lligat sobretot a Rodrigo Díaz de Vivar, el Cid Campeador. No passa desapercebut, ja que l'elegant cresta rocosa del cim es reconeix des de la llunyania.
image
No se t’ocorre cap pla per a fer amb els reis de la casa? Penses que sempre vas als mateixos llocs amb ells? Gaudeix d'un pla diferent als museus per a xiquets més divertits de la Comunitat Valenciana.

Notícies

Publicacions