Paella Valenciana: el Pas a Pas d’un Menjar Exquisit

Gastronomia
Vols sorprendre a la teua família i als teus amics? No perdes de vista esta recepta, perquè et convertirà en tot un expert arrosser.

 

La paella valenciana probablement és la recepta més internacional de la gastronomia de la Comunitat Valenciana, un plat que traspasa fronteres i que s'ha convertit en un autèntic símbol. Es prepara amb grans productes de la terra, de la nostra horta, plens de sabor i tradició, i és probablement el plat més triat en les celebracions.

Per als valencians és tot un ritual que, sobretot, es celebra els diumenges. I és que la paella valenciana és l'excusa ideal per a reunir-te amb els teus amics i amb la teua família. Per això Mediterrani en Acció es posa a la feina i et demostra com es cuina, veuràs que no és tan complicat! 

La paella valenciana és una de les receptes més conegudes a nivell mundial i presumeix d'un gran reconeixement gastronòmic, fins i tot amb la celebració d'un dia mundial com és el World Paella Day. Els seus ingredients són tots ells d'una gran qualitat, procedents de la nostra horta, i l'arròs, si pot ser, amb Denominació d’Origen València.

És difícil establir el verdader origen de la paella valenciana, però alguns dels llocs on està més arrelada la recepta són localitats i pedanies pròximes al preciós Parc Natural de l’Albufera de València. Una visita obligada si vols saber-ho tot d'aquest plat! Entre camps d'arròs i aus aquàtiques, segur que trobes on assaborir una de les millors. Encara que de llarg a llarg del nostre territori és un plat molt fàcil de trobar i gaudir!

Per citar-ne algun exemple, podríem triar visitar Sueca, que alberga un certamen internacional de paella cada any, o l'encantador poble pescador de El Palmar, entre camps d'arròs, canals d'aigua dolça, embarcacions tradicionals i el paisatge d'aiguamoll de l’Albufera.

I també pots provar l'experiència d'aprendre a cuinar-la! Segur que trobes un pla que et permeta gaudir d'aquest deliciós plat en un entorn especial. Vine a enamorar-te de la paella valenciana i descobreix com es cuina amb tan sols un play!