El Parc Natural de la Font Roja: descobreix un paisatge de conte

Naturalesa i sostenibilitat

Si busques un lloc en el qual gaudir de la naturalesa, practicar senderisme i respirar aire pur, el Parc Natural de la Font Roja és un racó màgic per a viure una gran experiència.

 

Hi ha llocs amb molt d'encant i, si ens endinsem a Alcoi, podrem descobrir autèntics tresors de la naturalesa. El Parc Natural del Carrascal de la Font Roja és un d'ells, capaç de sorprendre't per les meravelloses vistes que té i per la quantitat de rutes per a realitzar amb la teua família o amics. 

El Parc Natural de la Font Roja és un dels paisatges més atractius de la Comunitat Valenciana. Compta amb 2200 hectàrees de superfície i es pot gaudir a través del senderisme. Este espai natural alberga una gran varietat d'espècies, com la carrasca, els pins i els aurons. Els seus paisatges són de somni siga l'època de l'any que siga!

Existeixen diferents rutes a la Font Roja. Una d'elles et porta a coronar el cim del Menejador, la cota més elevada del parc, a uns 1356 metres d'altura. Hi ha una ruta roja, que comença en el Santuari de la Font Roja i que permet donar una ullada al Barranc de l'Infern. Un lloc màgic que val la pena visitar. 

Una altra de les rutes és la groga, amb la qual arribaràs al Mirador de Pilat i, des d'allí, podràs contemplar la bellesa d'una vall plena de color, especialment a la tardor i a la primavera. I si vols descobrir un altre de les seues senderes, podràs fer-ho seguint la ruta blava. Ací podràs arribar fins al Pla de la Mina, una antiga carbonera de carbó vegetal, i continuar el camí fins al Mirador del Pla de la Mina, on gaudiràs d'una panoràmica sobre el Santuari de la Font Roja, Alcoi i la Vall de Polop. 

A més, si vols conéixer tots els detalls del Parc Natural de la Font Roja, podràs acudir al seu centre de visitants per a aprendre més sobre tota la flora i fauna que es troba en este paratge natural. 

La Font Roja és un lloc per a desconnectar, sentir la naturalesa i carregar piles. És moment de gaudir a l'aire lliure de paisatges tan bonics com este. Descobreix la vida que rodeja a la Comunitat Valenciana.