Aguaita al Mediterrani des del Penyal d’Ifac

Naturalesa i sostenibilitat
Sabies que el Penyal d'Ifac és el penya-segat més alt del Mediterrani? La Comunitat Valenciana està plena de tresors increïbles i, si viatges a Calp, trobaràs fantàstics racons on enamorar-te encara més de la Costa Blanca.

 

Descobrir Calp és tot un privilegi, un lloc ideal per a fer turisme per fantàstics racons i emblemàtics llocs, com el Penó d'Ifach. Calp és sinònim de platges d'arena fina, de deliciosa gastronomia i d'història. 

Si visites el barri antic de Calp, trobaràs restes del seu passat, les ruïnes dels Banys de la Reina i unes antigues salines. Aquest destí ha crescut a banda i banda de la gran roca, el Penyal d'Ifac, el símbol de la Costa Blanca. Els amants de les aventures i del senderisme poden pujar aquest gran penya-segat i contemplar la immensitat del Mediterrani des d'allí.

Per a arribar al penyal, cal seguir la Ruta del Cim del Penyal d’Ifac. És una ruta d'uns 4,6 quilòmetres de dificultat mitjana que recorre la mateixa senda per a pujar i baixar. La meta? Arribar al cim i poder immortalitzar unes vistes espectaculars. Podràs contemplar els municipis pròxims, embarcacions, la mar i les meravelloses platges de Calp. És important reservar ja que les places per dia són limitades!

Durant la ruta hi ha un moment on has de passar per un túnel que travessa aquesta enorme roca. Potser el més complicat del camí és la part final, ja que, quan has d'arribar al cim, hi ha algunes cordes ancorades a la roca perquè siga més fàcil la pujada. Això sí, molt important és portar el calçat adequat perquè no hi haja cap problema durant la pujada. 

I si durant l'ascens eres d’aquells que volen conéixer tots els detalls de la zona, és imprescindible que visites el Centre d'Interpretació del Parc Natural del Penyal d’Ifac perquè pugues saber-ho tot sobre la flora i fauna de la regió

Calp amaga molts tresors que ara tu podràs descobrir de primera mà. El Parc de la Vallesa, les Salines de Calp, el Forat de la Mar, la Cala Calalga, la Cala Les Bassetes… Un lloc màgic on gaudir de la naturalesa en estat pur i on practicar submarinisme, tub respirador, senderisme o escalada. Vols saber més sobre Calp?