El Museu del Torró de Xixona ens ensenya el sabor més nadalenc

Endinsa't en la màgia de Xixona i enamora't del seu Museu del torró, un lloc on descobrir per què aquest dolç s'ha convertit en un dels productes més valorats internacionalment.

La gastronomia forma part de la identitat de la Comunitat Valenciana. Receptes, tradicions, ingredients i maneres de fer les coses tant pròpies com úniques. En cadascun dels nostres territoris és possible trobar una peculiaritat gastronòmica diferent. Tant és així que, en llocs com Xixona, compten amb el seu propi museu gastronòmic. Sabeu de quin vos parlem? Quedeu-vos i vos contem més.

El Museu del Torró de Xixona és tota una icona del municipi. Amb més de 60 anys d'història, aquest museu ha sabut convertir una valuosa tradició gastronòmica en una cultura local i també nacional. És el lloc on descobrir com ha anat evolucionant al llarg de la història el gran patrimoni tecnològic de Xixona en l'elaboració de torrons i massapans. Una tecnologia que ha sigut capaç d'adaptar-se a cada època sense deixar de costat la tradició i el sabor.

Si eres un amant de l’emblemàtic torró de Xixona, podràs visitar tant la fàbrica com el museu i, per descomptat, degustar aquesta delícia xixonenca. El museu consta de tres plantes, per la qual cosa, si comences la teua visita per la part superior, podràs descobrir les matèries primeres amb les quals s'elaboren els torrons i els massapans: mel, sucre, ous i ametla. 

Si continues per la planta intermèdia, contemplaràs cadascun dels processos de fabricació. I, finalment, en visitar la inferior, podràs conéixer el procés de comercialització dels productes, així com els seus llocs de venda, publicitat, història de l'empresa i història local. 

Sens dubte, el Museu del torró és una gran oportunitat d'endinsar-te en la història de Xixona i en una de les tradicions més conegudes de la Comunitat Valenciana. Pots fer la teua visita en família, amb amics o en parella. Sabem que t'encantarà i que endolcirà, encara més, la teua experiència en la Comunitat Valenciana. T'esperem!

Museo del turrón

  • Polígono Industrial Ciudad del Turrón – Pol. Espartal II Carretera Busot km1.
  • 965 610 712
  • info@museodelturron.com

Xixona és un encantador municipi de l'interior de la província d'Alacant. Coneguda pel seu torró, aquesta població alberga un gran patrimoni històric i cultural. Els seus carrers, la seua gent i les seues tradicions ens fan descobrir la tranquil·litat i la màgia del Mediterrani.

Imatges 
torró de xixona xixona xixona alacant torró de xixona recepta