Vols descobrir la història de la Comunitat Valenciana d'una manera diferent? Et proposem un apassionant viatge a través del món del calçat i de les seues curiositats.

 

Tots hem somiat alguna vegada amb estar envoltats de sabates. De diferents formes, grandàries i colors. I és que no hi ha res com “sentir-se com un xiquet amb sabates noves”. Per això, hui volem fer-vos una proposta de viatge molt original i divertida. Un lloc del qual no voldreu eixir. Ens acompanyeu?

El Museo del Calzado d'Elda és un d'eixos llocs. Compta amb una gran col·lecció de sabates i maquinària de la Comunitat Valenciana. A més, els més curiosos podran descobrir diferents infografies, biblioteques i documents històrics relacionats amb el món del calçat.

A través de les seues diferents col·leccions, dissenys i exposicions, el Museo del Calzado tracta de posar en valor i mostrar la influència del sector del calçat a la comarca del Vinalopó Mitjà al llarg de la història. 

Així mateix, fa més de vint anys i amb el ferm objectiu de “preservar les arts de l'ofici, així com la seua cultura i història”, es va crear la Fundació Cultural Privada Musou del Calzado, un dels museus del calçat més grans de tot el món.

Dividit en dues plantes, el Museo del Calzado compta amb quatre sales d'exposicions permanents i una d'exposicions temporals. Les permanents es divideixen en quatre seccions: Sabata, Maquinària, Eines i Bibliografia. 

En cadascuna d'elles es poden contemplar diferents col·leccions temàtiques com “Sabates amb Història”, que repassa la història de la humanitat a través del calçat; “Sabates del Món”, un recorregut per la geografia mundial; o “Sabates Famoses”, una col·lecció de sabates de persones destacades dins del món de l'esport, de la cultura o de l'art com, per exemple, Julio Iglesias, Antonio Gades, Rafa Nadal, Andrés Iniesta, Nieves Álvarez, la duquessa d'Alba, el rei Pepe Botella o, fins i tot, el Papa Joan XXIII.

Sens dubte, visitar Elda és una gran oportunitat per a endinsar-se en la història de la Comunitat Valenciana. És una ciutat que ens permet gaudir de tota mena de paisatges i assaborir amb tranquil·litat les seues tradicions i els seus costums. 

Museo del Calzado

Elda, a la província d'Alacant i situada a la vora del riu Vinalopó, és una d'eixes ciutats que t'inspira i et fa sentir com a casa. Compta amb un barri antic de gran bellesa i amb un llegat històric de gran valor cultural.

Imatges 
fundació cultural privada museu del calçat museu del calçat elda museu del calçat d'elda alacant museu del calçat elda informacio Sabates amb Historia Sabates Famoses Sabates del Mon Fundacio Cultural Privada Musou del Calzado
museo del calzado elda