Hi ha llocs que es coneixen a través dels seus sabors, de les seues aromes i de les seues textures. Practica enoturisme amb el celler Aranleón i viu una experiència amb els cinc sentits.

A la Plana d'Utiel-Requena, els vins són un dels símbols que defineixen aquesta comarca, a més dels seus embotits, les seues tradicions i la seua cultura. En Venta del Moro, un municipi amb paratges fascinants com la ribera del riu Cabriol, trobem el celler Aranleón.

La història d'aquest lloc comença l'any 2000, quan els seus propietaris van adquirir un celler construït en 1927 i es van posar a la feina per a elaborar el seu vi. Aquestes sitges et conviden a conéixer la seua història, assaborir les seues produccions i endinsar-te en la cultura que l'envolta.

En el celler Aranleón, la verema es duu a terme de manera manual i ecològica per a tractar de mantindre tota l'aroma i el sabor dels vins. La seua elaboració es continua realitzant en els antics trulls de fermentació i la seua temperatura es manté constant per a tindre una correcta maceració. Aquests són només alguns dels passos que podràs conéixer de primera mà si practiques enoturisme en aquest racó.

A més, es defineixen com una “gravity flow winery”. Vols saber què significa això? Només has d'endinsar-te en els cellers i aprendre totes les tècniques que utilitzen perquè els seus vins tinguen eixe sabor que els caracteritza.

En el celler Aranleón creuen en l’enoturisme pròxim, de qualitat i individualitzat. Volen transmetre la seua passió a totes aquelles persones que els visiten i fer-los viure una experiència amb els cinc sentits. Si tu vols ser un d'ells, podràs conéixer tot el seu procés d'elaboració al celler, fer tastos a la llum dels ciris i degustar la seua gastronomia típica d'interior maridada amb els seus vins ecològics.

Així mateix, en Aranleón aposten pel turisme familiar i, per això, són l'únic celler de la Comunitat Valenciana amb ludoteca i un espai exclusiu per a xiquets. Així, els més xicotets de la casa podran gaudir d'una estona molt divertida mentre els seus pares fan una visita agradable pel celler.

Açò és només una pinzellada de tot el que pots fer al celler Aranleón. Una experiència diferent, plena de sabor i molta història.

La Bodega Aranleón

Venta del Moro es troba a la comarca de la Plana d'Utiel-Requena. Aquest municipi té set nuclis de població: Jaraguas, Los Marcos, Las Monjas, Casas de Moya, Casas del Rey i Casas de Pradas. Un lloc envoltat per un entorn privilegiat on podràs gaudir de bells paratges de la ribera del riu Cabriol i on sentiràs la naturalesa en estat pur.

Imatges 
aranleon venta del moro bodega aranleon, dominio de aranleon,
enoturisme valencia