Acosta't a aquests cellers centenaris a descobrir tots els secrets del raïm moscatell a Xaló. I gaudeix aprenent sobre un producte amb molts matisos!

 

Bodegas Riko a Xaló són un lloc perfecte per a gaudir de l’enoturisme a Alacant. Aquests cellers estan situats en un històric edifici de 1800 i organitzen interessants activitats que giren entorn del vi i altres productes derivats del raïm. 

Et mostraran, de la mà d'experts, totes les instal·lacions, i aprendràs com s'elabora el vi pas a pas. Et sorprendran els diferents elements que s'utilitzen i la calma que es respira a l'interior d'un celler, excepte en època de verema! Amb les seues diferents activitats t'acostaràs a una de les seues vinyes favorites, anomenada Toll del Gos, on aprendràs molt sobre la varietat de raïm moscatell. Per descomptat, també coneixeràs la cava en la que el pas del temps es converteix en un ingredient més dels productes de Bodegas Riko.

Podràs degustar alguns dels seus productes, com la seua famosa mistela, aprenent a acompanyar-los o maridar-los amb diferents aliments com alguns embotits típics de la zona. A més, també podràs aprendre sobre la tradició en el recorregut, ja que existeix una xicoteta exposició en l'edifici centenari del celler on poder observar de prop indumentària tradicional de la regió i algun deliciós producte artesà. Bodegas Riko també prepara tastos per a no iniciats, mostrant al visitant quins són els punts en els quals han de fixar-se a l'hora d'identificar els matisos d'un vi.

Bodegas Riko fa una gran labor de difusió dels productes i fruits de la Marina Alta al mateix temps que construeix grans experiències per als seus visitants. Anota aquesta visita en la teua pròxima escapada a Xaló i prepara't per a aprendre sobre el cultiu del moscatell i els processos que el transformen en deliciosos vins i misteles! Pots aprofitar per a conéixer els seus nombrosos pous o els seus evocadors molins, fent una ruta completa per tots els seus encants, sense oblidar el seu centre històric.

Bodegas Riko

Xaló, envoltat de vinyes, és una localitat que no has de perdre't. Els seus animats mercats, la bellesa de la seua zona més antiga, les rutes senderistes que comencen als seus voltants i els seus productes com vermuts i licors et conquistaran. Anota Xaló en el teu pròxim recorregut per la Marina Alta.

Imatges 
bodegas riko xalo