El magnífic oli d'oliva d’Oliespal ens servirà per a aprendre una mica de tradició i història a més d'ensenyar-nos a apreciar un producte de gran qualitat. No et perdes les seues activitats guiades!

 

Oliespal és una cooperativa formada per altres associacions de la mateixa classe d'Altura, Castellnovo, Almedíjar, Chóvar, Navajas, Sot de Ferrer i Teresa. Els seus objectius són la producció d'un oli d'oliva d'increïble qualitat i la difusió del mateix a través d'activitats d’oleoturisme.

L’oleoturisme és una modalitat turística a través de la qual ens acostem a una regió, els seus costums i paisatge, la seua gastronomia i la seua història a través d'un producte deliciós com és l'oli d'oliva. En eixe sentit, a la cooperativa Oliespal d’Altura trobaràs activitats que permeten gaudir i saber més sobre un oli que ha aconseguit premis nacionals i internacionals.

La seua fantàstica almàssera, on s'elabora l'oli d'oliva, descobrirà tots els seus secrets en una visita guiada que inclourà un tast i degustació d'oli. Aquest tipus d'experiències ens permetran conéixer molt més sobre les qualitats que hem de buscar en un oli, les aromes que hi trobarem i el perquè dels diferents matisos de color. Assaborir-lo guiats per un expert serà tota una experiència sensorial.

Quant al Museu de l’Oli, és també una iniciativa d’Oliespal, que ens mostrarà com s'elaborava aquest producte tan preuat ja en 1927, ensenyant-nos els secrets de la maquinària, els processos artesanals que es duien a terme per a la seua extracció i l'impacte d'aquesta indústria en la població i l'entorn. Podrem veure de prop els dipòsits on es guardava, el molí de pedra o la premsa hidràulica i altres utensilis.

L'entorn natural d'Altura també revelarà part del secret d'aquest gran oli: els cuidats camps d'oliveres que porten sent objecte de cultiu des de, almenys, el segle XV. En ells creixen espècies autòctones com l'oliva Serrana d’Espadà, de deliciós sabor. No et perdes aquestes activitats d’oleoturisme a Altura amb Oliespal!

Oliespal

Altura, entre la Serra Calderona i la d’Espadà, és un municipi amb molt a oferir als seus visitants. A més de ponts i aqüeductes, compta amb fonts i temples de gran valor històric i arquitectònic. Des d'allí podràs iniciar un bon nombre de precioses rutes senderistes o conéixer la seua Cova Santa, un lloc de pelegrinatge. T'encantarà tot el que té per a oferir!

Imatges 
oli oliespal,
oli cooperativa oliespal,
oli oliespal altura cooperativa,
cooperativa oliespal,
oliespal