PNM de la Cova Negra

Main image

Multimèdia Gallery 

Gaudeix de la naturalesa en estat pur en el Paratge Natural Municipal de la Cova Negra de Xàtiva i contempla la bellesa d'aquest màgic lloc.

Xàtiva és una d'eixes destinacions que amaga grans tresors, tant de la història com de la naturalesa. Només has de fer un xicotet passeig pel seu barri antic per a contemplar el conjunt històric-artístic que l'envolta o practicar senderisme per a trobar llocs tan màgics com el Paratge Natural Municipal de la Cova Negra.

Aquest paratge es troba en els voltants de la localitat i se situa en l'estreta vall que recorre el riu Albaida. La Cova Negra té 57 hectàrees amb un alt valor ecològic i patrimonial. Un paisatge que ens portarà fins al jaciment de la Cova Negra, declarat Bé d'Interés Cultural.

Una de les característiques d'aquest Paratge Natural Municipal és que, al llarg del camí, podràs trobar tant vegetació de la ribera com de la muntanya. I què dir de la fauna que viu en aquest privilegiat lloc: l'àguila cuabarrada, la garsa real o el blauet són algunes dels ocells que podrem trobar.

El paratge de la Cova Negra i l'entorn de Xàtiva són un lloc ideal per a practicar esports a l'aire lliure. Ja saps, gaudeix del senderisme i del BTT en aquest preciós racó. T'esperem!

Més informació

TIPUS

Paratges

Protegits