Blogs en video

Descobreix Alfauir, un municipi envoltat de serres i camps de cítrics on el clima sempre és suau i la història ha anat deixant un bon nombre de joies patrimonials que no et pots perdre. Et guiem en la teua visita!


Alfauir és un enclavament en el qual diferents civilitzacions han anat deixant la seua petjada, ja que a més de trobar-s’hi restes iberes i romanes encara podem admirar el seu castell, d'origen musulmà i que encara presideix el seu bonic paisatge. Descobreix tots els plans que podràs dur a terme en la teua visita a aquesta localitat d'ambient tan mediterrani.

Què veure a Alfauir

Alfauir, a la Safor, forma part de la impressionant Ruta dels Monestirs a la província de València, en la qual s'inclou el seu magnífic Monestir de Sant Jeroni de Cotalba. Es tracta d'una construcció de 1388 que, com ocorre en edificis d'aquesta magnitud, ha anat reunint elements de diferents estils arquitectònics, entre ells el mudèjar, gòtic, barroc i fins i tot neoclàssic. No et pots perdre el seu preciós claustre mudèjar, un lloc on deixar que la llum i la sensació de recolliment t'inunden.

Aquest monestir encara conserva el seu pati de tarongers, almàssera, sitja, cups i cavallerisses i fins i tot les antigues cuines, signe que va ser una autèntica llar per als frares que l'han habitat al llarg dels segles. La capella barroca de la seua església és un altre gran punt d'interés, igual que els seus jardins romàntics. Fins i tot els seus voltants valen la pena, ja que fins al monestir pràcticament arriba un interessant aqüeducte gòtic. 

Les senderes també tenen el seu encant a Alfauir, i et poden portar entre tarongers, pujar-te al seu castell, acostar-te a la ruta dels Monestirs i, si eres un amant de l'equitació, pots apuntar-te fins i tot a una ruta de Turisme eqüestre. Parlem de l'Itinerari Eqüestre IE-001, o Ruta dels Monestirs, que està preparat perquè la teua muntura i tu gaudiu d'un recorregut de 83 km que vos acostarà a un total de 5 significatius monestirs, el de Sant Jeroni de Cotalba, per descomptat, i també el de Santa Maria d’Aigües Vives, el del Corpus Christi de Llutxent, el de la Mare de Déu de la Murta i el de Santa Maria de la Valldigna.

Si et passeges pel seu nucli urbà podràs recórrer carrerons estrets i un ambient tranquil i amable, perfecte per a buscar un bon lloc on degustar un arròs al forn, en crosta o les seues delicioses empanades d’herbes o coques de dacsa. Escapa't al paisatge d’Alfauir i viu una escapada plena d'història i patrimoni!

Troba

Nom
Tipus
Compres
Empreses de servicis complementaris
Experiències
Festes
Monuments

Propostes de viatge

Publicacions