Alfauir
Alfauir
Alfauir
Pont de Daia_Alfauir
alfauir,

Blogs en video

Descobreix Alfauir, un municipi envoltat de serres i camps de cítrics on el clima sempre és suau i la història ha anat deixant un bon nombre de joies patrimonials que no et pots perdre. Et guiem en la teua visita!


Alfauir, a la província de València, és un enclavament en el qual diferents civilitzacions han anat deixant la seua petjada, ja que a més de trobar-s’hi restes iberes i romanes encara podem admirar el seu castell, d'origen musulmà i que encara presideix el seu bonic paisatge. Descobreix tots els plans que podràs dur a terme en la teua visita a aquesta localitat d'ambient tan mediterrani.

Què veure a Alfauir

Alfauir, a la Safor, forma part de la impressionant Ruta dels Monestirs a la província de València, en la qual s'inclou el seu magnífic Antic Monestir de Sant Jeroni de Cotalba. Es tracta d'una construcció de 1388 que, com ocorre en edificis d'aquesta magnitud, ha anat reunint elements de diferents estils arquitectònics, entre ells el mudèjar, gòtic, barroc i fins i tot neoclàssic. No et pots perdre el seu preciós claustre mudèjar, un lloc on deixar que la llum i la sensació de recolliment t'inunden.

Aquest monestir encara conserva el seu pati de tarongers, almàssera, sitja, cups i cavallerisses i fins i tot les antigues cuines, signe que va ser una autèntica llar per als frares que l'han habitat al llarg dels segles. La capella barroca de la seua església és un altre gran punt d'interés, igual que els seus jardins romàntics. Fins i tot els seus voltants valen la pena, ja que fins al monestir pràcticament arriba un interessant aqüeducte gòtic. 

Les senderes també tenen el seu encant a Alfauir, i et poden portar entre tarongers, pujar-te al seu castell, acostar-te a la ruta dels Monestirs i, si eres un amant de l'equitació, pots apuntar-te fins i tot a una ruta de Turisme eqüestre

Parlem de l'Itinerari Eqüestre IE-001, o Ruta dels Monestirs, que està preparat perquè la teua muntura i tu gaudiu d'un recorregut de 83 km que vos acostarà a un total de 5 significatius monestirs, el de Sant Jeroni de Cotalba, per descomptat, i també el d’Aigües Vives, el del Corpus Christi de Llutxent, el de la Mare de Déu de la Murta i el de Santa Maria de la Valldigna.

En la gastronomia local destaquen plats com les coques de dacsa o els pastissets d'herbes, i en el seu xicotet nucli urbà podràs recórrer carrerons estrets i un ambient tranquil i amable. Vine a conéixer el paisatge d’Alfauir i viu una escapada plena d'història i patrimoni!

Troba

Nom
Tipus
Compres
Empreses de servicis complementaris
Experiències
Festes
Monuments

Inspira't

Et descobrim una joia del nostre patrimoni que et sorprendrà tant per la seua bellesa com per la seua història. Viatja amb nosaltres a aquest preciós monument a Alfauir!

Propostes de viatge

Publicacions