Galeria Multimèdia

Visita una de les construccions monàstiques millor conservades de la Comunitat Valenciana. El Monestir de Sant Jerònim de Cotalba t'espera.

El Monestir de Sant Jerònim de Cotalba es troba al terme municipial d'Alfauir, província de València. S'alça sobre l'altell de Cotalba, a uns huit quilòmetres de Gandia, i si t'acostes a veure'l et meravellarà el privilegiat entorn natural que l'envolta. Encara que és de propietat privada, està obert al públic i es pot visitar, així que no hi ha excusa per a perdre's aquesta joia de la història valenciana.

Es tracta d'una de les construccions monàstiques millor conservades de tota la Comunitat Valenciana i destaca per la seua diversitat estilística, ja que amb el pas del temps ha anat acumulant modificacions segons el cànon estètic de l'època. La seua construcció va començar a la fi del segle XIV amb una primera estructura gòtica medieval. Amb el pas dels segles, s'hi han afegit elements mudèjars, barrocs i neoclàssics. Aquesta mescla li confereix un caràcter propi i autèntic, que es va reconéixer amb el títol de Bé d'Interés Cultural. Té eixe nom perquè, en el passat, el convent va pertànyer a l'orde dels Jerònims.

Hi ha opció de fer visites guiades, visites familiars, visites nocturnes. A més, s'utilitza per a celebrar concerts i esdeveniments. Els assistents podran passar i admirar el pati d'entrada, el pati dels tarongers, el claustre mudèjar, l'antiga església amb capella barroca, l'almàssera, la sitja, el cup, les cavallerisses o l'antiga cuina dels frares. Finalment, ningú ha de perdre's un passeig pels bells jardins romànics i l'aqüeducte gòtic que l'envolta. Aquest monestir té molt a oferir i t'animem a fer una visita tranquil·la i assossegada, amb la qual apreciar cada detall.

Més informació
Horari

Visites guiades: dijous 11.30 hores, dissabte 10.00 hores i diumenge 11.30 hores.
Visites guiades nocturnes: els dimecres de juliol i agost 20.00 hores.