Algemesí
Algemesí
Algemesí
Algemesí
Algemesí
Algemesí
Algemesí
Algemesí

Blogs en video

La riquesa natural i cultural d'Algemesí la converteixen en una localitat que no pots deixar escapar.


Algemesí, localitat limítrofa entre les comarques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa, té un paisatge agrícola marcat pel cultiu de l'arròs, el  Parc Natural de l’Albufera i els camps de cítrics, i un patrimoni cultural sorprenent. Pren-ne bona nota i prepara la teua escapada!!

Què fer a Algemesí

L'entorn natural d'Algemesí és molt interessant, ja que pots veure tant la Llancuna del Samaruc, al Parc Natural de l'Albufera, com el paratge de la Xopera. En el primer podràs gaudir d'estar dins d'una reserva del Parc Natural entre ànecs, granotes, libèl·lules i un bon nombre d’espècies d’aus. Les plantes aquàtiques t'envoltaran i, amb sort, podràs albirar algun samaruc, un xicotet peix autòcton de l'Albufera.

Quant al patrimoni històric i cultural d'Algemesí, la llista és realment llarga, hi trobaràs coses apassionants que presenciar i llocs que conéixer. La Basílica de Sant Jaume, declarada Monument Històric Artístic Nacional, és un conjunt arquitectònic impressionant format per la integració de diversos temples.

També pots acostar-te a la Casa Convent de la Senyora Pepa, i anotar en la teua ruta el pou o "pouet" de la Mare de Déu. En la Capella de la Troballa, construïda sobre una antiga ermita, va ser on es va trobar la imatge de la Mare de Déu de la Salut, protagonista de la principal festa d'Algemesí.

El patrimoni immaterial d'Algemesí, protegit per la UNESCO, et captivarà en la teua visita: la seua Festa de la Mare de Déu de la Salut és una autèntica joia de l'edat mitjana que reuneix dansa, música, indumentària, escenificacions i fins i tot expressions orals. A més, entremescla tradicions de les nostres cultures jueva, musulmana, cristiana i fins i tot romana.

Se celebra al setembre, els dies 7 i 8, i una de les figures més populars i recognoscibles és la de la Muixeranga, les acolorides torres humanes que es construeixen amb emoció i al so de la música. La resta de l'any et recomanem acudir al Museu Valencià de la Festa, on cada detall d'aquesta festa estarà explicat i exemplificat, t'encantarà! En prens bona nota i prepares la teua escapada a Algemesí?

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Hotels
Compres
Empreses de turisme actiu
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme

Inspira't

Respira, explora, sent, descobreix i enamora't de la naturalesa de la Comunitat Valenciana. Et proposem diferents alternatives per a viure una experiència molt mediterrània. T'hi apuntes?

Propostes de viatge

Publicacions