Galeria Multimèdia

Webcams 

Blogs en video

  • Alzira, Alberic, Alcàntera de Xúquer, L'Alcúdia, Alfarp, Algemesí, Alginet, Antella, Beneixida, Benifaió, Benimodo, Benimuslem, Carcaixent, Carlet, Càrcer, Catadau, Cotes, L'Ènova, Gavarda, Guadassuar, Llombai, Massalavés, Manuel, Montroi/Montroy, Montserrat, La Pobla Llarga, Rafelguaraf, Real, Sant Joanet, Senyera, Sellent, Sumacàrcer, Tous, Turís
Descobreix tots els encants d'una comarca plena de sorpreses. Prepara't per a enamorar-te de la Ribera Alta!

 

A la Ribera Alta, una comarca de la província de València, trobaràs molt a veure i disfrutar. Turisme gastronòmic, cultural, natural… La llista de possibilitats és realment llarga! Et contem alguns dels llocs i experiències més destacats.

Què veure a la Ribera Alta

Descobrir municipi a municipi els encants de la Ribera Alta et permetrà conéixer una bona part del nostre territori, en un paisatge replet de camps de tarongers. És molt el que cal veure i fer!

La comarca de la Ribera Alta, ni més ni menys, inclou 35 municipis: Alberic, Alcàntera de Xúquer, l’Alcúdia, Alfarp, Algemesí, Alginet, Alzira, Antella, Beneixida, Benifaió, Benimodo, Benimuslem, Carcaixent, Càrcer, Carlet, Castelló, Catadau, Cotes, l’Énova, Gavarda, Guadassuar, Llombai, Manuel, Massalavés, Montserrat, Montroi, la Pobla Llarga, Rafelguaraf, Real, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer, Tous i, per últim, Turís.

Els atractius naturals de la Ribera Alta són molt variats: per als amants de l'escalada estan les parets del Tallat Roig en el paratge de la Murta a Alzira, la seua capital. I també hi podem trobar precioses piscines naturals a l’Assut d’Antella o senderes botàniques a Llombai. Inclourem, a més, la zona de la Llancuna del Samaruc en ple Parc Natural de l’Albufera, a Algemesí.

Les restes de castells i torres de vigilància àrabs esguiten el seu territori, i poden constituir grans metes per a rutes senderistes molt agradables. Hi trobem el Castellet de Turís, el castell d’Aledua a Llombai, la Torre-Castell de Montroi, el Castell de Sumacàrcer, la torre àrab d'Antella o la torre Musa de Benifaió, entre d’altres.

A Algemesí t'aconsellem no perdre't el Museu Valencià de la Festa, on aprendre sobre una mostra de Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, les festes de la Mare de Déu de la Salut. Tampoc pots deixar de visitar monuments com el Parc de les Muralles i la Vila a Alzira o l'Església de la Santa Creu a Llombai.

Els panquemaos d’Alberic, les mones de Carlet, la mel de Montroi, els fantàstics caquis amb denominació d'origen, taronges delicioses, arròs… els productes i la gastronomia de la Ribera Alta et conquistaran! No has de deixar de tastar les delicioses paelles que es cuinen en aquesta comarca i alguna especialitat.
I finalment, et convidem a descobrir algunes de les seues increïbles festes, amb les Falles com a bandera i un bon nombre de tradicions que et conquistaran, com el Porrat de Guadassuar i les seues danses. Descobreix localitat a localitat tots els encants de la Ribera Alta i enamora't d'aquest racó del nostre territori!