Blogs en video

Descobreix a l'interior de la província de València una localitat on les festes i les seues zones naturals constitueixen un reclam que no has de perdre't. Acosta't a conéixer Ayora!

​​​​​​​

Ayora espera en una evocadora vall, envoltada de paratges naturals d'una bellesa i una biodiversitat que et conquistaran i amb un patrimoni, història i calendari de festes  realment interessant. Vine a descobrir-la! 

Què veure a Ayora

Ayora és una localitat amb un interessant patrimoni arquitectònic, i en una visita pel seu centre històric pots gaudir de la seua Església de Santa Maria la Major, de l’Església de la Mare de Déu de l’Assumpció, de la seua Creu Coberta del segle XV i de la seua llotja, a més de diferents barris i places que conviden a passejar.

Recorda passar per la seua Plaça Major, el Parc dels Morerars, el carrer Marquesa de Zenete, el Barri de la Solana, el Barri dels Alts, el Barri de Santa Bàrbara o el Barri de Santa Llúcia. Pel seu nucli urbà trobaràs diferents rutes amb les quals organitzar el teu recorregut, com la del Fil Roig, que t'explica tradicions o anècdotes, o als seus voltants, la Ruta de les Ermites

A l'entorn d'aquesta localitat has de fer una visita al Castell d’Ayora, d'origen àrab, o emprendre un camí que et porte als seus molts paratges naturals plens d'interés, com el de l'Afona, La Serra, Palomera o Montemayor. Si tens sort podràs veure ocells rapaços, cérvols o muflons!

Una altra gran riquesa d'Ayora són els seus jaciments arqueològics, com el de l'Abric de Tortosilla i les seues pintures rupestres que representen escenes de caça o de recollida de la mel. I la mel, sens dubte, és l'excusa entorn de la qual aquesta localitat es transforma durant uns dies el mes d'octubre, quan celebra el Primer Tall de la Mel, una fira i festa realment rellevant que no has de perdre't, igual que els seus singulars carnestoltes.

Menjar a Ayora durant aquesta festivitat pot ser una gran excusa per a organitzar una escapada: no te’n pots anar sense provar la seua mel, els seus gaspatxos, els seus embotits o els seus dolços! La llista de coses a veure i fer a Ayora és realment llarga. Comença a descobrir-ho per tu mateix!

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Hotels
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Compres
Empreses de turisme actiu
Esdeveniments
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Oficines de Turisme
Zones d'interior

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions