Festes de Moros i Cristians

Main image

Multimèdia Gallery 

Bocairent celebra les festes del seu patró Sant Blai amb un desplegament de color, soroll i festa al carrer. Vine a descobrir les seues festes de Moros i Cristians!

Pólvora, vistoses indumentàries i l'omnipresent música fan de les Festes de Moros i Cristians de Bocairent una parada obligatòria en el calendari festiu, en homenatge al seu patró, Sant Blai.

Ni més ni menys que 9 filaes de Moros i Cristians participaran a donar-li color als carrers de Bocairent, els Espanyoletos, Granaders, Contrabandistes, Suavos i Estudiants per part dels cristians i els Moros Vells, Moros Marins, Marrocs i Mosqueters per part dels Moros.

Tot comença amb la Nit de les Caixes, on els trages típics ixen al carrer a fer soroll per a començar les celebracions. L'entrada i la desfilada del bàndol moro ens permetran vibrar al ritme de les seues bandes de música.

El dia de Sant Blai s'homenatja la seua relíquia amb un volteig de campanes i amb l'emoció d'un clam compartit per tot el poble. En el quart dia s'escenifiquen les negociacions entre els dos bàndols pel control del castell i la pólvora serà de nou la protagonista i, per a concloure, se celebra una romeria al castell amb la qual es representa la "Despulla del moro" al so de la música.


*És recomanable consultar prèviament la informació oficial de l'esdeveniment.

Més informació

Horari

Primer viernes de febrero

Data d'inici

04/02/2022

Data finalització

09/02/2022

Tipus d'interès

Interés turístic nacional