Descobreix els retaules amb imatges religioses que es reparteixen per les façanes de Carrícola

Carrícola és un municipi que combina ecologia, patrimoni i art amb bells resultats. Entre els seus principals atractius podem trobar diversos retaules ceràmics en façanes del barri antic del municipi, que s'han conservat fins hui i gaudeixen de la categoria d'espais etnològics d'interés local.

Al Carrer de Dalt, 20, podràs veure un retaule de la Mare de Déu dels Desamparats, en el qual s'observa a la Verge amb el Xiquet Jesús al seu braç esquerre. El retaule de la Trinitat és al Carrer Sant Miquel, 3, i representa a Jesús mostrant les llagues enfront de son Pare, mentre el colom de l'Esperit Sant es col·loca a dalt en el centre.

Seguint la ruta, ens trobem amb el retaule ceràmic de Sant Antoni Abat, a la Plaça de la Constitució. Aquest retaule mostra al sant com un ancià amb barba, dempeus i amb el seu hàbit monacal, llegint un llibre que sosté a la mà. Un altre sant es troba a la Plaça de la Constitució: és Sant Miquel, que compta amb el seu propi retaule. Finalment, a la mateixa plaça hi ha diversos retaules, aquesta vegada no religiosos, que indiquen el seu nom i que estan també protegits.

Si et preguntes què fer a Carrícola, passeja't pel seu centre històric i sorprén-te amb aquestes imatges que daten dels segles XVIII i XIX.