Santuari de la Balma

Main image
Descobreix, a Zorita del Maestrazgo, tota una joia de l'arquitectura, el Santuari de la Balma. Un lloc de culte i peregrinació que no deixa indiferent a ningú.

Si ens endinsem a l'interior de Castelló, podrem trobar un dels llocs amb més encant a Zorita del Maestrazgo. El Santuari de la Mare de Déu de la Balma és un dels més interessants de la Comunitat Valenciana.

Aquest santuari es troba enclavat en la roca de la muntanya coneguda com La Tossa, en la ribera del riu Bergants. Es tracta d'una cavitat de forma allargada que s'obri sobre el vessant oferint unes vistes espectaculars. En la seua façana d'estil renaixentista trobem balcons, balustres i murs de canyís i calç.

A més, conta la llegenda que, en aquest lloc, es va aparéixer la Mare de Déu a un pastor en el segle XIV demanant-li que construïra un recinte on venerar la seua imatge.

Hui dia, el santuari és un punt de peregrinació i de culte. El seu interior és completament irregular, ja que es basa en les formes que té la cavitat de la roca, i acull la imatge de la Verge de la Balma.

Si vols gaudir de tot un tresor de l'arquitectura, no dubtes a visitar l'interior de la província de Castelló i fer una parada ací, al Santuari de la Mare de Déu de la Balma.