WEBCAMS

en directo

Blogs en video

Saps que a escassa mitja hora de València existeix una localitat que pot oferir-te història i patrimoni, boniques rutes senderistes i l'adrenalina de les carreres professionals de motociclisme? Descobreix Cheste i converteix-lo en la teua pròxima destinació.


Cheste, a València, és una d'eixes localitats que immediatament vinculem a una gran infraestructura i als esdeveniments que celebren allí. Parlem del Circuit Ricardo Tormo i el Gran Premi de Motociclisme de la Comunitat Valenciana. Però visitar aquesta destinació pot ser una experiència gastronòmica, de naturalesa, de patrimoni i fins i tot festiva. Et comptem totes les coses que fer i t'animem a visitar aquesta localitat de la Hoya de Buñol.

Què veure a Cheste

Comencem pel principi d'aquesta aventura a Cheste: com arribar. Des de València és fàcil, ja que compta tant amb línia C-3 de trens de rodalia com amb una excel·lent connexió per carretera a través de l'A3.

El primer que et sorprendrà és que, en el seu centre urbà, es mantenen construccions tradicionals de cases senyorials. Compten amb boniques façanes i un disseny similar de dues o tres plantes, a més de grans portes que donaven accés fins i tot a carros i cavalls que solien guardar-se en la part posterior on es construïen les quadres i patis. La part més antiga de la ciutat conserva el traçat de l'època àrab tal com es pot palpar als seus carrers estrets i serpentejants.

No et perdes, en el teu passeig pels seus carrers, els retaules ceràmics que es conserven en algunes façanes, originaris dels segles XVIII i XIX, i que solen representar diferents temes religiosos. El mercat municipal, de 1928, és un altre edifici singular que t'animem a descobrir.

Destacant sobre la resta de construccions està l’Església de Sant Lluc Evangelista. Aquest temple del segle XVIII és una bona mostra d'estil barroc tardà, ja amb tints classicistes, encara que el seu interior s'ajusta més als cànons de la decoració rococó. Cheste, a més, compta amb una ermita, la de La Mare de Déu de la Soledat Gloriosa que ha sigut recentement restaurada.

Cheste és una localitat amb uns voltants que conviden a la pràctica del senderisme, que pot portar-te a la lloma del Castillarejo on es van trobar restes arqueològiques en un jaciment de l’edat del Bronze. Altres enclavaments, com el Parc de la Lomiquia, estan preparats amb zones d'oci per a rebre als amants de l'aire lliure. A més, podràs gaudir de multitud de sendes entre garroferes, tarongers i construccions de pedra en sec.

A Cheste, el turisme també és festiu, ja que acumulen un calendari realment complet de celebracions al llarg de l'any. La Festa de la Verema de Cheste té el seu dia gran el 18 d'octubre i a més de la trepitjada del raïm, els vestits típics són els grans protagonistes. En les seue Festes d’Estiu, que se solen celebrar l'última quinzena de juliol, les casetes i exposició de maquinària agrícola conviuen amb espectacles en directe. I no podem oblidar les Festes de Setmana Santa i de la Mare de Déu de la Soledat Gloriosa, que compten amb una atapeïda agenda d'actes religiosos i una altra més popular, que inclou la Verbena del Mantón o el Día de la Flor.

La gastronomia de Cheste és un altre atractiu que sumar a la teua visita. Són tradicionals la gachamiga, elaborada amb porc, creïlles, tomaca i farina; la olla con pelotas i la olla de ayuno, amés dels delgadicos o tortas de toro. Tot això regat amb els bons vins de la zona.

Si vols aprofitar per a visitar pobles prop de Cheste, et pots perdre per Chiva, Buñol, Alborache, Macastre o Vilamarxant. T'animes a conéixer millor l'entorn i la seua riquesa natural, patrimonial i festiva? Estem segurs que Cheste no et deixarà indiferent.

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Hotels
Compres
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Esdeveniments
Festes
Monuments
Oficines de Turisme
Parcs d'oci
Webcams

Propostes de viatge