El Puig de Santa Maria
El Puig de Santa Maria
El Puig de Santa Maria
El Puig de Santa Maria
El Puig de Santa Maria
El Puig de Santa Maria
El Puig de Santa Maria
el puig de santa maria como llegar

Blogs en video


El Puig de Santa Maria és un municipi valencià molt mediterrani. Compta amb molts monuments que recullen a la perfecció la història d'aquesta destinació. A més, té la mar molt a prop, per la qual cosa pots escapar-te i gaudir de llargs passejos per les seues platges d'arena fina i daurada.

Què fer en el Puig de Santa Maria

Una forma ideal d'endinsar-se en aquesta destinació valenciana és fer-lo a través de la seua cultura i la seua història. El Puig de Santa Maria va tindre una especial rellevància en el període de la reconquesta de Jaume I a València. Per això, trobem alguns edificis i monuments, com el Castell d’Enesa, amb gran rellevància. Aquest castell de Jaume I s'alça sobre el cim d'un turó i va ser declarat Bé d'Interés Cultural en el 2002. Aquesta fortalesa té una gran història, ja que també va ser usada pel Cid durant un breu temps. Les tropes de Jaume I la van reconstruir i la van convertir en un element decisiu per a la presa de València.

Una altra de les construccions que no et pots perdre és l’Ermita de Sant Jordi. Aquest lloc va ser construït en 1631 per a commemorar la batalla del Puig i honrar Sant Jordi. Actualment, en el seu interior se celebren gran part dels actes commemoratius de l'entrada del rei Jaume I a la ciutat.

Si vols conéixer alguna de les joies del Puig de Santa Maria, no pots perdre't la Cartoixa de Ara Christi, edifici declarat Bé d'Interés Cultural en 1996. Durant un temps, va funcionar com a edifici religiós, però visitar ara aquest lloc és com viatjar en el temps i gaudir contemplant l'art que hi ha entre les seues parets.

No podem anar-nos-en sense visitar un dels edificis més emblemàtics, el Monestir de Santa Maria del Puig, declarat Bé d'Interés Cultural en 1969. Aquest edifici religiós renaixentista es va construir en 1238 i va ser erigit per ordre de Jaume I en commemoració de la batalla que va permetre la conquesta de València als musulmans. En el seu interior podràs visitar els claustres, el Saló Real, el Saló Gòtic de Jaume I i la reproducció de l'espasa del Rei Jaume I. Tot un privilegi!

Aquests són alguns dels llocs que no pots perdre't al Puig de Santa Maria. Encara que també hi ha temps de desconnectar, gaudir de les seues platges i de la seua naturalesa i assaborir la seua exquisida gastronomia. No perdes l'oportunitat de descobrir a què sap aquesta localitat. Segur que hi voldràs tornar!

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Hotels
Compres
Esdeveniments
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme
Platges
Zones d'interior

Inspira't

Endinsa't en una ruta per a viatjar per diversos segles de la nostra història i visita els monuments més singulars de la Ruta del Grial fins a arribar a la desitjada relíquia.
Et proposem descobrir els camins i senderes que travessen la preciosa Serra Calderona. Prepara't per a recórrer un dels nostres paisatges més emblemàtics!
Endinsa't en la Ruta del Grial per la Comunitat Valenciana i viatja des de l'Alto Palancia fins a la ciutat de València. Recorreràs llegendes, paisatges, poblacions pintoresques i camins plens d'història. Estàs convidat a seguir les petjades dels pelegrins que buscaven la relíquia més important del cristianisme!

Publicacions