Galeria Multimèdia

Descobreix en un enclavament tan rellevant com el Monestir de Santa Maria del Puig un museu sobre la història d'una cosa tan clau en la difusió cultural com la impremta.
Més informació
Preu

Gratuït

Horari

De dimarts a dissabte de 9:00 a 14:30 h.
Diumenges i festius de 10:00 a 14:00 h.

Dins d'un magnífic monestir s'alberga un museu de gran rellevància, el Museu de la Impremta i de les Arts Gràfiques del Puig de Santa Maria. Es tracta d'un museu que t'acompanyarà i mostrarà la història de la impremta en un recorregut que et portarà des dels seus orígens fins a l'actualitat, en la qual la realitat de la transmissió d'informació ha canviat tant.

Podràs conéixer de primera mà com eren les antigues impremtes artesanals, amb una rèplica de la pròpia impremta de Gutenberg i altres igualment rellevants. Prendràs consciència en aquest Museu de la Impremta al Puig de Santa Maria de tot el que la impremta va canviar en la història de la humanitat, ja que va facilitar la difusió i producció de llibres amb totes les implicacions culturals i humanístiques que això va suposar.

L'entorn està triat acuradament, ja que els monestirs van ser, des de l'Edat mitjana i durant diversos segles, els llocs on els monjos copiaven llibres manuscrits per a garantir la seua difusió, d'una manera lenta que a més no els feia accessibles per a tots.

La teua visita al Puig de Santa Maria es pot completar amb un passeig per les seues platges o amb un recorregut per la resta del Monestir, un edifici emblemàtic i recognoscible que és l'orgull de la localitat. També podràs acostar-te a la Torre de Guaita, una torre de defensa i vigilància del litoral que data de la segona meitat el segle XVI. Està prop d'una de les urbanitzacions de platja més populars del Puig de Santa Maria, així que no té pèrdua.

Gaudeix d'una escapada d'allò més completa al Puig i no et perdes el seu excel·lent Museu de la Impremta i de les Arts Gràfiques!