Galeria Multimèdia

Descobreix un exemple de selva mediterrània a la Comunitat Valenciana. La Cabrentà té molt a oferir.

Al terme municipal d'Estubeny, a la província de València, es troba un paratge natural que et sorprén a cada pas. Es tracta de La Cabrentà, un bosc humit de gran valor per la seua flora, fauna i relleu. Es coneix com La Selva d'Estubeny i està a uns 2 quilòmetres de l'Albufera d'Anna.

La Cabrentà apareix en una vall que el riu Sellent excava a les muntanyes i, gràcies al pas dels anys i a un microclima especialment humit, s'ha format una selva mediterrània, fenomen poc comú a la Comunitat.

La flora i fauna de La Cabrentà és un dels seus principals atractius. Especialment la flora: s'hi observen llorers i lledoners, dos tipus d'arbres que no veuràs en cap altra part de la geografia valenciana. També hi ha lianes com l'heura i la sarsa i alguns magraners, a més de timó i cua de gat. Respecte a la fauna, La Cabrentà és un lloc ideal per a escoltar el cant d'aus com el rossinyol, les tallaretes, l'oriol bacorer i el gaig.

Per tota La Cabrentà apareixen aigües subterrànies del massís del Caroig que es converteixen en brolladors i cascades d'aigües cristal·lines. A més, a plena llum del dia podràs veure originals formacions geològiques sense necessitat de ficar-te en una cova: les estalactites, estalagmites i columnes formen part del paisatge.

Al llarg del paratge hi ha panells explicatius que faciliten la visita i t'expliquen els valors naturals de la zona. Et recomanem seguir les rutes i senderes marcades per a endinsar-te en aquest lloc tan màgic. Visita La Cabrentà i descobreix un entorn natural molt especial que tenim la sort de conservar a la nostra terra.

Més informació
TIPUS

Paratges

Protegits